Αχαρακτήριστη δήλωση: «Αν φοράς ψηλοτάκουνα και είσαι προκλητικά ντυμένη ευθύνεσαι για τον βιασμό σου!»

Αχαρακτήριστη δήλωση: «Αν φοράς ψηλοτάκουνα και είσαι προκλητικά ντυμένη ευθύνεσαι για τον βιασμό σου!»

Η Αμερικανίδα ροκ σταρ, Chrissie Hynde, αναλαμβάνει την ευθύνη του βιασμού της, σε νεαρή ηλικία, από συμμορία μοτοσυκλετιστών και προτρέπει τις γυναίκες να μην φορούν ψηλοτάκουνα και να μην ντύνονται προκλητικά, για να μην «προκαλέσουν» τον βιαστή τους- Οι αντιδράσεις που προκάλεσαν οι επίμαχες δηλώσεις τηςτραγουδίστριας!

Αχαρακτήριστη δήλωση: «Αν φοράς ψηλοτάκουνα και είσαι προκλητικά ντυμένη ευθύνεσαι για τον βιασμό σου!»
Την ευθύνη...του βιασμού της από συμμορία μοτοσυκλετιστών, αναλαμβάνει η 64χρονη ροκ σταρ,  Chrissie Hynde, με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της με τίτλο «Reckless».

Σε συνέντευξή της στους «The Sunday Times», η Αμερικανίδα ρόκερ που μεσουράνησε τη δεκεατία του 80, είπε ότι εκείνη ευθύνεται που βιάστηκε σε ηλικία 21 ετών από τη συμμορία μοτοσυκλετιστών και μάλιστα, προέβη σε μία αχαρακτήριστη δήλωση: «Αν κυκλοφορώ σεμνά ντυμένη και κάποιος μου επιτεθεί, θα πω ότι είναι δική του ευθύνη. Αν όμως, είμαι προκλητική, τότε γίνομαι δελεαστική για κάποιον ανισόρροπο! Έλα τώρα! Είναι κοινή λογική!».

Και συνέχισε λέγοντας: «Ξέρεις, αν δεν θέλεις να προσελκύσεις έναν βιαστή, μη φοράς τακούνια, ώστε να μπορείς να τρέξεις μακριά του. Αν όμως φοράς κάτι, που λέει: «Έλα να με....» καλό θα ήταν να μπορείς να αντιδράσεις γρήγορα! Λέω κάτι που μπορεί να αμφισβητήσει κανείς;»

Μιλώντας για την εφιαλτική εμπειρία τιου βιασμού της, είπε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από μία ομάδα μοτοσυκλετιστών στο Οχάιο. Ήταν καλεσμένη σε ένα πάρτι και η συμμορία την παρέσυρε σε ένα ερειπωμένο σπίτι. «Αυτοί οι μοτοσυκλετιστές έτσι είναι, κάνουν ό,τι θέλουν. Αν κυκλοφορώ στο σπίτι με ένα εσώρουχο, μεθυσμένη, ποιος έχει την ευθύνη;», αναρωτήθηκε η Hynde.

Οι επίμαχες δηλώσεις της, όπως είναι φυσικό, ξεσήκωσαν αντιδράσεις. Η επικεφαλής της Victim Support, της φιλανθρωπικής οργάνωσης για την στήριξη κακοποιημένων γυναικών,
Κλείσιμο
Lucy Hastings, δήλωσε: «Τα θύματα σεξουαλικής βίας δεν θα πρέπει να αισθάνονται ότι ήταν υπεύθυνα για την αποτρόπαιο έγκλημα που υπέστησαν - ανεξάρτητα από τις συνθήκες ή τους παράγοντες που μπορεί να τους έχουν κάνει ιδιαίτερα ευάλωτους. Δεν θα πρέπει να κατηγορούν τους εαυτούς τους (για τον βιασμό) ή να κατηγορούνται από άλλους επειδή δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την επίθεση!».

Η τραγουδίστρια και συνθέτις, που αυτό το διάστημα ζει στο Λονδίνο, απάντησε και όσους την κατηγορούν ότι δεν υποστηρίζει το γυναικείο φύλο. Όπως τόνισε, και άλλες γυναίκες που υποστηρίζουν ότι είναι φεμινίστριες, στην πραγματικότητα, δεν είναι και τόσο. Τέλος, σχολίασε τις σημερινές ποπ σταρ, που είπε ότι ντύνονται σαν «πορνοστάρ».

Η Chrissie Hynde είναι περισσότερο γνωστή ως η frontwoman της μπάντας «The Pretenders». Είναι το μόνο σταθερό μέλος στην ιστορία της μπάντας, που πρωτοσυστήθηκε στο κοινό, το 1978.



    
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης