Jack Nicholson: Δεν ήταν η πρώτη επιλογή για το ρόλο του Joker

Jack Nicholson: Δεν ήταν η πρώτη επιλογή για το ρόλο του Joker

Σύμφωνα όμως με πρόσφατο δημοσίευμα της «The Huffington Post» ο Nicholson δεν ήταν η πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη για αυτό το ρόλο. Ο Burton ήθελε τον ηθοποιό Brad Dourif, ο οποίος είπε ότι εκείνος ήταν η πρώτη επιλογή

Jack Nicholson: Δεν ήταν η πρώτη επιλογή για το ρόλο του Joker
Μια από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες του 76χρονου σήμερα Jack Nicholson δεν είναι άλλη από την «The Joker» του Tim Burton, το 1989, μια από τις πιο σκοτεινές κινηματογραφικές μεταφορές του Batman στη μεγάλη οθόνη.

Tο έργο αυτό σημείωσε μεγάλη επιτυχία και ο Nicholson καθήλωσε στην κυριολεξία τους θεατές. Ο σκηνοθέτης κατάφερε να συνδυάσει το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα με τις ανάγκες για εμπορική επιτυχία στην μεταφορά ενός κόμικ στον κινηματογράφο.

Σύμφωνα όμως με πρόσφατο δημοσίευμα της «The Huffington Post» ο Nicholson δεν ήταν η πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη για αυτό το ρόλο. Ο Burton ήθελε τον ηθοποιό Brad Dourif, ο οποίος είπε ότι εκείνος ήταν η πρώτη επιλογή: « O Tim Burton με είδε στο αεροπλάνο και με ήθελε για το ρόλο αλλά αρνήθηκα».

Το πόσο διαφορετικά θα έπαιζε ο Dourif τον Joker είναι κάτι που φυσικά δεν θα μάθουμε. Παρόλα αυτά είναι ένα καλό θέμα για συζήτηση.

Για την ιστορία ο Nicholson και ο Dourif είχαν δουλέψει μαζί το 1975 στο φιλμ «One Flew Over The Cuckoo's Nest» του Milos Forman.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης