Κορωνοϊός: «Πράσινο φως» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων στο εμβόλιο της Pfizer

Κορωνοϊός: «Πράσινο φως» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων στο εμβόλιο της Pfizer

pfizer_neo_main
Το «πράσινο φως» για την κυκλοφορία του εμβολίου των BioNTech-Pfizer εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής για τα Φαρμακευτικά Προϊόντα Ανθρώπινης Χρήσης (CHMP).

Πλέον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να προχωρήσει στην αδειοδότηση του εμβολίου για κυκλοφορία στην αγορά της ΕΕ, κάτι που όπως είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα έχει γίνει μέχρι το  βράδυ.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση του ΕΜΑ, στην οποία συμμετέχουν ειδικοί από όλα τα κράτη-μέλη, εκδίδει θετική σύσταση μόνον όταν τα στοιχεία αποδεικνύουν πειστικά ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι μεγαλύτερα από τυχόν κινδύνους από το εμβόλιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διεξάγει προς το παρόν εντατικές διαπραγματεύσεις προκειμένου να εξασφαλίσει μια διαφοροποιημένη γκάμα εμβολίων σε δίκαιες τιμές. Έχουν συναφθεί συμφωνίες με τις εταιρείες AstraZeneca (400 εκατομμύρια δόσεις), Sanofi-GSK (300 εκατομμύρια δόσεις), Johnson and Johnson (δόσεις αρκετές για 400 εκατομμύρια άτομα), BioNTech-Pfizer (300 εκατομμύρια δόσεις), CureVac (405 εκατομμύρια δόσεις) και Moderna (160 εκατομμύρια δόσεις). Τα κράτη μέλη έχουν επίσης τη δυνατότητα να δωρίζουν εμβόλια σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

ΕΜΑ: Πρώτη προτεραιότητα η αποτίμηση της ασφάλειας του εμβολίου

Στην ανακοίνωσή της η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή διαβεβαιώνει ότι πρώτη της προτεραιότητα υπήρξε η αποτίμηση της ασφάλειας του εμβολίου.

«Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η επιστημονική επιτροπή του EMA έλαβε θετική απόφαση για την έγκριση της υπό όρους κυκλοφορίας εντός της ΕΕ του εμβολίου που αναπτύχθηκε από την Pfizer και την BioNTech», δήλωσε η γενική διευθύντρια του EMA Εμερ Κουκ κατά την διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.

Ειδήσεις σήμερα:

Κατάσκοποι στο Αιγαίο: Τι λέει στην κατάθεσή του ο γραμματέας του τουρκικού Προξενείου - Ρίχνει τις ευθύνες στον μάγειρα

Click away - Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι πρώτες εκτιμήσεις για τον τζίρο των καταστημάτων

Εξιτήριο πήρε ο 8χρονος που νοσηλεύτηκε στο Ρίο με συμπτώματα Kawasaki
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ