Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός πίσω από το ΑΤ Ζωγράφου - Δείτε τη στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης

Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός πίσω από το ΑΤ Ζωγράφου - Δείτε τη στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης

Εντοπίστηκε σε μεταλλικό σωλήνα μέσα σε κουτί που είχαν αφήσει άγνωστοι σε μαντρότοιχο από τη μέσα πλευρά της Πανεπιστημιούπολης - Οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη - Τον μηχανισμό εντόπισε ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος όταν πήγε να πάρει τη μοτοσικλέτα του

pyrotexnoyrgoi-arthro
Εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τελικά το ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε πίσω από το αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου το πρωί της Δευτέρας.

Οι πυροτεχνουργοί που κλήθηκαν από τον διοικητή του ΑΤ, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που εντόπισε το υποπτο αντικείμενο στις 9:15 όταν πήγε να πάρει τη μοτοσικλέτα του, προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη του μηχανισμού που βρισκόταν μέσα σε σακίδιο σε μαντρότοιχο από τη μέσα πλευρά της Πανεπιστημιούπολης.

Η ελεγχόμενη έκρηξη πραγματοποιηθήκε καθώς οι πυροτεχνουργοί βρήκαν καλώδια, ρολόι, συνδεσμολογία και μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Δείτε τη στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης:

Eλεγχόμενη έκρηξη


Μετά την εξέλιξη αυτή με την έρευνα της υπόθεσης ασχολείται και η αντιτρομοκρατική.

Κλείσιμο
Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για έναν νέο τύπου εκρηκτικό μηχανισμό σε συνδυασμό με εμπρηστικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε μεταλλικό σωλήνα μέσα σε κουτί καθώς εκτός από τη μικρή εκρηκτική ύλη, στο σακίδιο βρέθηκε και ένα μπουκάλι που χρησιμοποιείται για βόμβες μολότοφ.

Τα υπολείμματα του «υβριδικού» μηχανισμού θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί τι είδους εκρηκτική ύλη έχει χρησιμοποιηθεί και αν η συνδεσμολογία παραπέμπει σε κάποια οργάνωση.

4983954
4983959
4983968


Αυτό που εξετάζουν τώρα οι επιτελείς είναι αν οι άγνωστοι ήθελαν να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός ή αν απλά ήθελαν να στείλουν μήνυμα για τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα είχε γίνει στόχος επίθεση με 20 μολότοφ με την ευθύνη να αναλαμβάνουν τότε οι «Αναρχικές Συμμορίες Μητροπολιτικής Ταραχής».


explosives
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης