Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι τραμπούκισαν τον διευθυντή των φοιτητικών εστιών - Δείτε βίντεο
Τον κατηγόρησαν ότι παραβίασε το άσυλο όταν κάλεσε την αστυνομία στις 7 Σεπτεμβρίου επειδή αλλοδαπός φοιτήτης έμενε σε δωμάτιο χωρίς έγκριση των αρμοδίων
Επεισόδιο στο γραφείο του διευθυντή των φοιτητικών εστιών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν άγνωστοι στις 12 Σεπτεμβρίου φροντίζοντας, μάλιστα, να καταγράφουν τις πράξεις τους.
Αιτία του επεισοδίου, σύμφωνα με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ήταν η κίνηση του διευθυντή να καλέσει την αστυνομία, στις 7 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να απομακρυνθεί αλλοδαπός φοιτητής που διέμενα σε δωμάτιο χωρίς την έγκριση των αρμοδίων.
Στην αρχή του βίντεο οι άγνωστοι παρουσιάζουν τις θέσεις τους πριν τελικά (από το 3:32 του βίντεο και μετά) να φτύσουν τον διευθυντή των φοιτητικών εστιών, να πετάξουν τα χαρτιά και την οθόνη του υπολογιστή από το γραφείο του αλλά και να απαιτήσουν την παραίτησή του.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.