Ραντεβού με την ιστορία δίνει ο Μίκης: «Μην πτοείστε» το μήνυμά του για το συλλαλητήριο

Ραντεβού με την ιστορία δίνει ο Μίκης: «Μην πτοείστε» το μήνυμά του για το συλλαλητήριο

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης δεν φοβάται από την επίθεση με μπογιές στο σπίτι του - «Θα καταλήξουν στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας» λέει για τους δράστες

Ραντεβού με την ιστορία δίνει ο Μίκης: «Μην πτοείστε» το μήνυμά του για το συλλαλητήριο
Ραντεβού με την ιστορία δίνει για σήμερα το μεσημέρι στις 2 ο Μίκης Θεοδωράκης στέλνοντας μήνυμα ότι οι απειλές των κουκουλοφόρων που πέταξαν κόκκινες μπογιές στο σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου δεν τον φοβίζουν αλλά τον ατσαλωνουν.

«Ό,τι και να κάνουν τους ενημερώνουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης
δεν φοβάται τις απειλές, όπως δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα και κανέναν στη ζωή του και θα είναι στην εξέδρα της πλατείας συντάγματος» ξεκαθάρισαν οι συνεργάτες του μεγάλου μουσικοσυνθέτη καθώς όλοι περιμένουν να ακούσουν το μήνυμά του από την πλατεία Συντάγματος στο μεγάλο
Κλείσιμο
συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Αναφερόμενος ειδικά στους δράστες της επίθεσης με μπογιές ο Μίκης Θεοδωράκης απάντησε μέσω κύκλων του ότι όπως όλοι οι σκοτεινοί κύκλοι που τον κυνήγησαν από το 1940 «θα... καταλήξουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».

Ο ίδιος ο Μίκης δήλωνε «ήρεμος και έτοιμος» για το συλλαλητήριο ενώ απευθυνόμενους σε όσους θέλουν να κατέβουν στο δρόμο για να διαδηλώσουν τους κάλεσε «να μην πτοηθούν» αλλά «να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».




Η επίθεση που προκάλεσε πολιτική θύελλα σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου από αγνώστους, πιθανώς αντιεξουσιαστές. 

Οι άγνωστοι που έφτασαν στο σπίτι του Μίκη στην Ακρόπολη πέταξαν κόκκινες μπογιές στην είσοδο του σπιτιού του μουσικοσυνθέτη και έγραψαν απειλητικό μήνυμα σε τοίχο του σπιτιού. 

«Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της Πλατείας Συντάγματος» έγραψαν οι άγνωστοι που υπέγραψαν με το Α της αναρχίας.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης