Δύο τουρκικά F-16 πετούσαν επί μία ώρα ανάμεσα στα νησιά του ΝΑ Αιγαίου!

Δύο τουρκικά F-16 πετούσαν επί μία ώρα ανάμεσα στα νησιά του ΝΑ Αιγαίου!

Υπερπτήσεις πάνω από τις νήσους Λέβιθα και Μαυρία - Το ζεύγος των τουρκικών μαχητικών μπήκε στις 15:30 μεταξύ Χίου-Σάμου και βγήκε στις 16:30 από την περιοχή ανατολικά της Ρόδου

Δύο τουρκικά F-16 πετούσαν επί μία ώρα ανάμεσα στα νησιά του ΝΑ Αιγαίου!
Μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους των νησιών του Νοτιοανατολικού Αιγαίου προκλήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από την πτήση δύο τουρκικών μαχητικών, τα οποία πετούσαν για μια ώρα ανάμεσα σε δεκάδες ελληνικά νησιά κάνοντας και υπερπτήσεις πάνω από τη Λέβιθα και τη Μαυρία

Το ζευγάρι των τουρκικών F-16 
μπήκε απροειδοποίητα στο FIR Αθηνών ώρα 15:30 από την περιοχή μεταξύ Χίου-Σάμου. Τα δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παρέμειναν επί μία ολόκληρη ώρα μέσα στο FIR Αθηνών παραβιάζοντας κατά βούληση τον ελληνικό εναέριο χώρο και πέρασαν κοντά από την Ικαρία, τους Φούρνους, τη Λέρο και τα νησάκια που βρίσκονται γύρω της, την Κω, μέχρι που εξήλθαν από το FIR Αθηνών από την περιοχή ανατολικά της Ρόδου στις 16:30! 

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι κάτοικοι της Λέρου είδαν τα τουρκικά αεροσκάφη αλλά και τα ελληνικά μαχητικά που βρίσκονταν σε επιφυλακή να πετάνε πάνω από τη θάλασσα, πολύ κοντά στο λιμάνι του Λακκιού.

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή ακούγονταν και δυνατοί θόρυβοι, πιθανόν από τον θόρυβο που έκαναν οι κινητήρες των μαχητικών αεροσκαφών κατά τη διάρκεια των ελιγμών, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν κάποιο από τα τουρκικά F-16 έσπασε το φράγμα του ήχου κατά τη διάρκεια της αερομαχίας.
Υπερπτήσεις πάνω από Λέβιθα και Μαυρία

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, τα δύο τουρκικά F-16 πέταξαν σε ύψος 26.500 πόδια πάνω από τα Λέβιθα ώρα 15:49 και ένα λεπτό αργότερο -ώρα 15:50- έκαναν υπέρπτηση και πάνω από τη νησίδα Μαυρία (ή Μαύρα) και σε ύψος 26.000 ποδών.

Η επίσημη καταγραφή από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφέρει ότι τα τουρκικά F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών ώρα 15:34 και βγήκαν ώρα 16:26 επιστρέφοντας στη βάση τους στην Τουρκία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης