Μητέρα Γρηγορόπουλου: Μέρος οργανωμένου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας η δολοφονία του γιου μου

Μητέρα Γρηγορόπουλου: Μέρος οργανωμένου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας η δολοφονία του γιου μου

«Υποκριτική» η συγγνώμη του Επαμεινώνδα Κορκονέα, είπε η Τζίνα Τσαλικιάν - Η επανάληψη της δίκης έγινε μετά από πολλαπλές διακοπές, αλλά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας διέκοψε και πάλι την ακροαματική διαδικασία  

Μητέρα Γρηγορόπουλου: Μέρος οργανωμένου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας η δολοφονία του γιου μου
Με την κατάθεση της μητέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Τζίνας Τσαλικιάν, ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, η δίκη των Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη.
 
Η επανάληψη της δίκης έγινε μετά από πολλαπλές διακοπές, αλλά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας διέκοψε και πάλι την ακροαματική διαδικασία για τις 24 Μαΐου, πριν ακόμα υποβάλλουν ερωτήσεις οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.
 
Η κ. Τσαλικιάν στην κατάθεση της επανέλαβε όσα και πρωτόδικα είχε καταθέσει στο ΜΟΕ της Άμφισσας, τονίζοντας ότι η παρουσία του παιδιού της στα Εξάρχεια εκείνη τη βραδιά ήταν συμπτωματική και βρέθηκε εκεί, λόγω της γιορτής του φίλου του, Νίκου Ρωμανού.
 
Κλείσιμο
Τόνισε ακόμη, ότι ο Αλέξης Γρηγορόπουλος και οι φίλοι του δεν ήταν στην παρέα των παιδιών που συνεπλάκησαν λίγη ώρα πριν με τους δύο αστυνομικούς, αλλά ο Αλέξης Γρηγορόπουλος βρέθηκε ανάμεσα στην παρέα και τους δύο αστυνομικούς και δέχθηκε τη σφαίρα στο ύψος της καρδιάς.
 
Επίσης, αναφερόμενη στα γεγονότα εκείνης της βραδιάς, η μάρτυρας είπε ότι συνέβησαν στο πλαίσιο ενός «οργανωμένου σχεδίου πολιτικής αποσταθεροποίησης» ενώ χαρακτήρισε «υποκριτική» την συγγνώμη του Επαμεινώνδα Κορκονέα και την στάση του γενικότερα.
 
Την ανάγκη να αποδοθεί δικαιοσύνη με αμετάκλητη απόφαση σε δεύτερο βαθμό, έκανε λόγο σε δήλωσή της η δικηγόρος της οικογένειας Τσαλικιάν, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας παράλληλα, ότι «η απόδοση ευθυνών και η αποκάλυψη της αλήθειας είναι ιστορική ευθύνη της δικαιοσύνης».
 
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε μάλιστα τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008, ως «στυγνή δολοφονία» και ανέφερε την πρωτόδικη απόφαση, που επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον Επαμεινώνδα Κορκονέα.
 
Το δικαστήριο διέκοψε την εξέταση της κ. Τσαλικιάν πριν αρχίσουν τις ερωτήσεις από την πολιτική αγωγή και την υπεράσπιση και η δίκη θα συνεχιστεί στις 24 Μαΐου.
Τέλος να σημειωθεί, ότι το κλίμα στο Εφετείο Λαμίας ήταν ιδιαίτερα ήρεμο, χωρίς παρουσία πολιτών, αλλά με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης