Κύπρος: Καταφτάνει το πρώτο πλοίο ανοικτής θαλάσσης, αλλά δεν χωράει στη ναυτική βάση!

Κύπρος: Καταφτάνει το πρώτο πλοίο ανοικτής θαλάσσης, αλλά δεν χωράει στη ναυτική βάση!

Παραμένει υπό μελέτη η επέκταση της ναυτικής βάσης, προκειμένου να φιλοξενηθούν όλα τα σκάφη που παρήγγειλε η Κυπριακή Δημοκρατία

Κύπρος: Καταφτάνει το πρώτο πλοίο ανοικτής θαλάσσης, αλλά δεν χωράει στη ναυτική βάση!
Έναν μεγάλο πονοκέφαλο καλούνται να αντιμετωπίσουν τις επόμενες ημέρες οι επιτελείς της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο, καθώς ξεκίνησε το ταξίδι το πλοίο ανοικτής θαλάσσης που χάρισε στην Κυπριακή Δημοκρατία το Σουλτανάτο του Ομάν. Όμως ο ελλιμενισμός του σκάφους στη ναυτική βάση είναι αδύνατος λόγω μεγέθους!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» το πλοίο, που αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στην Κύπρο, θα καταπλεύσει είτε στο λιμάνι της Λάρνακας είτε της Λεμεσού, καθώς δεν χωράει στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί.

Στο πλοίο επιβαίνουν αξιωματικοί του Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς, καθώς και στελέχη από το Βασιλικό Ναυτικό του Ομάν, οι οποίοι παράλληλα με το ταξίδι εκπαιδεύουν τους Κύπριους αξιωματικούς στα τεχνικά ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας και της διακυβέρνησης του πλοίου.

Το συγκεκριμένο πλοίο έχει συνολικό μήκος 61,47 μέτρα, πλάτος 10,67 μέτρα, βύθισμα 3,9 μέτρα, εκτόπισμα 948 τόνους, έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 15 κόμβων, ενώ η οικονομική του ταχύτητα είναι 12 ναυτικά μίλια.
Κλείσιμο

Η απόκτηση του πρώτου μεγάλου πλοίου για το Ναυτικό της Εθνικής Φρουρά, όπως επίσης και η άφιξη του πλοίου, που αγοράστηκε από το Ισραήλ, τον ερχόμενο Δεκέμβριο, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη επέκτασης της ναυτικής βάσης στο Μαρί.

Το θέμα της επέκτασης της ναυτικής βάσης βρίσκεται υπό μελέτη στο υπουργείο Άμυνας, έτσι ώστε να υπάρχει αφενός η δυνατότητα κατάπλευσης μεγαλύτερων πλοίων και αφετέρου να μπορούν να φιλοξενηθούν όλα τα σκάφη που παρήγγειλε η Κυπριακή Δημοκρατία για τις ανάγκες επιτήρησης της κυπριακής αποκλειστικής ζώνης και για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης