Εθνική συνεννόηση για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων ζητά η φαρμακοβιομηχανία

Εθνική συνεννόηση για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων ζητά η φαρμακοβιομηχανία

Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ εξέφρασε την ελπίδα πως τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα και αποδοτικότερα στο χώρο της υγείας το 2017

Εθνική συνεννόηση για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων ζητά η φαρμακοβιομηχανία
Την επιτακτική ανάγκη υλοποίησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τη διασφάλιση του δικαιώματος των Ελλήνων πολιτών να έχουν απρόσκοπτη και ισότιμη πρόσβαση στις θεραπείες τους όταν τις χρειάζονται, πρόταξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΦΕΕ, χθες στα γραφεία του Συνδέσμου.
 
Στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Πασχάλης Αποστολίδης, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της ευκαιρίας που φέρνει η νέα χρονιά για την αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας και των δοκιμασμένων λύσεων στην υπέρβαση των λαθών και αδυναμιών του παρελθόντος και εξέφρασε την ελπίδα πως τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα και αποδοτικότερα στο χώρο της υγείας.
 
«Αυτό το μήνυμα ελπίδας για τη νέα χρονιά προϋποθέτει την εφαρμογή ενός Εθνικού σχεδίου για την υγεία, με εθνική συνεννόηση για την υλοποίηση των απαραίτητων δομικών μεταρρυθμίσεων και την αξιοποίηση χρήσιμων και δοκιμασμένων εργαλείων όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τα θεραπευτικά πρωτόκολλα, τα μητρώα ασθενών, την εξαίρεση από την εξωνοσοκομειακή δαπάνη προληπτικών κατηγοριών που προστατεύουν τους ασθενείς όπως τα εμβόλια» ανέφερε ο κ. Αποστολίδης.
 
Στη συνέχεια, σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν η κυρία Ιωάννα Αλυσανδράτου, Πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών με πνευμονική υπέρταση, οι εκπρόσωποι των κομμάτων και βουλευτές, όπως ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος τομέα Υγείας, κ. Σάκης Παπαδόπουλος, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνος τομέα Υγείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, ο βουλευτής της
Κλείσιμο
Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Κέλλας, η Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, η Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, κυρία Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ο Βουλευτής του Ποταμιού, κ. Κώστας Μπαργιώτας και η εκπρόσωπος του Ποταμιού, κυρία Αθηνά Δρέττα καθώς και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιώργος Πατούλης.
 
Κοινός τόπος των τοποθετήσεών τους ήταν η ανάγκη αύξησης του συντονισμού και των προσπαθειών, αλλά και η επιτάχυνση της εφαρμογής των αναγκαίων αλλαγών, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η λειτουργικότητα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και η διασφάλιση του δικαιώματος των Ελλήνων σθενών να λαμβάνουν χωρίς περιορισμούς τις αναγκαίες για αυτούς φαρμακευτικές θεραπείες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης