Στη φυλακή για την απαγωγή και τον ξυλοδαρμό ηλικιωμένου

Στη φυλακή για την απαγωγή και τον ξυλοδαρμό ηλικιωμένου

Έξι χρόνια μετά την απαγωγή, τον ξυλοδαρμό και τη ληστεία ενός 70χρονου τον οποίο υποψιάζονταν για ζωοκλέφτη, οι δυο δράστες καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης ένδεκα ετών χωρίς αναστολή

Στη φυλακή για την απαγωγή και τον ξυλοδαρμό ηλικιωμένου
Έξι χρόνια μετά την απαγωγή, τον ξυλοδαρμό και τη ληστεία ενός 70χρονου τον οποίο υποψιάζονταν για ζωοκλέφτη, οι δυο δράστες καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης ένδεκα ετών χωρίς αναστολή και οδηγήθηκαν στις φυλακές. Στην ίδια ποινή καταδικάστηκε και ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός, αλλά η έφεση που υπέβαλε έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, που αφέθηκε ελεύθερος, είναι ένας κτηνοτρόφος από το χωριό Μάρθα στη Βιάννο από τον οποίο είχαν κλαπεί 25 αρνιά στις 7 Απριλίου του 2011 και υποψιάστηκε ως δράστη τον 70χρονο συγχωριανό του. Γι' αυτό ζήτησε από τους άλλους δύο κτηνοτρόφους να μάθουν αν ήταν αυτός ο ζωοκλέφτης. 

Όμως, εκείνοι τον χτύπησαν άγρια στο σώμα και το κεφάλι, τον έδεσαν και τον έσυραν στο έδαφος ώσπου τον φόρτωσαν στην καρότσα του αγροτικού τους με το οποίο τον μετέφεραν σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων, άρπαξαν το κινητό του και τον εγκατέλειψαν ημίγυμνο σε μακρινή περιοχή. Το θύμα κατέφυγε σε ένα καφενείο όπου ζήτησε βοήθεια και κάλεσε το γιο του ο οποίος τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Οι δράστες αρνήθηκαν τις κατηγορίες, αλλά το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης τους καταδίκασε τους φυσικούς αυτουργούς σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για αρπαγή από κοινού και έξι για ληστεία από κοινού, καθώς και ποινή φυλάκισης τριών ετών για επικίνδυνη σωματική βλάβη και τον τρίτο για ηθική αυτουργία σε αυτά, συγχωνεύοντας τις ποινές σε κάθειρξη ένδεκα ετών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης