Τουρκία: Αίτημα για υδροδότηση από τους Ελληνοκύπριους

Τουρκία: Αίτημα για υδροδότηση από τους Ελληνοκύπριους

Τα κατεχόμενα εδάφη λαμβάνουν ήδη νερό από την Τουρκία, μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού που συνδέει τις δυο περιοχές

Τουρκία: Αίτημα για υδροδότηση από τους Ελληνοκύπριους
Αίτημα για μεταφορά νερού από την Τουρκία στις ελεύθερες περιοχές της
Κύπρου, υποστηρίζει ότι πήρε η Άγκυρα, μέσω του Κύπριου υπουργού φυσικών πόρων, Νίκου Κουγιάλη. 

Η λειψυδρία που αποτελεί μια μόνιμη πληγή για το νησί της Κύπρου, έχει λυθεί κατά το ήμισυ αφού τα κατεχόμενα εδάφη λαμβάνουν ήδη νερό από την Τουρκία, μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού που συνδέει τις δυο περιοχές. 

Ένα τω μεταξύ, την ανακοίνωση σχετικά με το αίτημα αυτό, έκανε ο Τούρκος Υπουργός Δασών και Υποθέσεων Υδάτων, Βεϊσέλ Έρογλου από την Μπόλου της Τουρκίας. 
Κλείσιμο

Όπως είπε ο ίδιος, το θέμα θα τεθεί τη Δευτέρα στο Υπουργικό Συμβούλιο. 

Ο Τούρκος Υπουργός υποστήριξε ότι «στην νότια Κύπρο υπάρχει τεράστια ανομβρία. Επικοινώνσε ο ‘υπουργός φυσικών πόρων’ απο την Κύπρο. Υπάρχει και από εκείνη την περιοχή αίτημα. Αυτό όμως δεν θα το λύσω εγώ. Είναι θέμα της Κυβέρνησης.Την Δευτέρα θα το θέσω στο Υπουργικό Συμβούλιο. Αν θέλουν μπορούμε να στείλουμε νερό και στην Παλαιστίνη και στην Αφρική. Έχουμε την τεχνολογία», είπε ο Τούρκος Υπουργός.
Λυμένο το πρόβλημα λειψυδρίας στα Κατεχόμενα


Τις 17 Οκτωβρίου το 2015 ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν,  «άνοιξε» την κάνουλα του υποθαλάσσιου αγωγού που μεταφέρει πλέον νερό από την Τουρκία προς τα Κατεχόμενα, συμβάλλοντας στη λυςη ενός μεγάλου προβλήματος για τα εδάφη της Κύπρου.

 Όμως η γιορτή που ακολούθησε εκείνη την ημέρα στην Μερσίνα, για τα εγκαίνια του αγωγού, αφορούσε μονάχα την Τουρκοκυπριακή πλευρά. Τότε ο Ταγίπ Ερντογαν κάνοντας δηλώσεις για το ευτυχές γεγονός, απευθύνθηκε προς την Ελληνοκυπριακή πλευρά λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: «Νερό υπάρχει για όλο το νησί. Εάν επιθυμείτε και εσείς τότε ας χρησιμοποιηθεί μετά από μια δίκαιη λύση για το νησί (εννοώντας το κυπριακό ζήτημα). Θα το ονομάσουμε το "Νερό της Ειρήνης"».

Τέλος, ο ίδιος είπε ότι, το νερό που λαμβάνουν ήδη οι Κατεχόμενες περιοχές και μάλιστα σε αρκετά χαμηλή τιμή, είναι αρκετό για τα επόμενα πενήντα χρόνια. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης