Ανησυχία για την επίθεση με χειροβομβίδα στο πιο καλά φυλασσόμενο σημείο της Αθήνας

Ανησυχία για την επίθεση με χειροβομβίδα στο πιο καλά φυλασσόμενο σημείο της Αθήνας

Bρέθηκε η περόνη και η κεφαλή -  Για χτύπημα εντυπωσιασμού μιλούν αστυνομικοί -  Εκτιμάται ότι οι δύο άνδρες κρύφτηκαν πίσω από λεωφορείο προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί από τη διμοιρία των ΜΑΤ που φυλάσσει τη Βουλή - Την οργάνωση Ο.Λ.Α. «βλέπουν» στην αντιτρομοκρατική

Ανησυχία για την επίθεση με χειροβομβίδα στο πιο καλά φυλασσόμενο σημείο της Αθήνας
Προβληματισμό προκαλεί στην αστυνομία η επίθεση με χειροβομβίδα στην γαλλική πρεσβεία που βρίσκεται σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας, απέναντι από τη Βουλή.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση προσπαθώντας να ερμηνεύσουν το χτύπημα των δύο ανδρών που πέταξαν τη χειροβομβίδα στις 5:40 το πρωί της Πέμπτης, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «δεν ήταν στόχος η γαλλική πρεσβεία, αλλά αποτελούσε μια συμβολική ενέργεια στην καρδιά της Αθήνας λίγο πριν το Πολυτεχνείο και την επίσκεψη Ομπάμα». 

Δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και είχαν κατεύθυνση από το Χίλτον προς το Σύνταγμα πέρασαν με μεγάλη ταχύτητα μπροστά από την πρεσβεία και πέταξαν χειροβομβίδα, που εξερράγη τραυματίζοντας τον αστυνομικό που υπήρχε στο σημείο για τη φύλαξη του κτηρίου. Από τις έρευνες των αστυνομικών βρέθηκαν στο σημείο η περόνη και η κεφαλή της χειροβομβίδας που .

Ο αστυνομικός νοσηλεύεται πλέον στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με τραύματα στο δεξί του του πόδι.
Κλείσιμο

Διάτρητο από τα θραύσματα το φυλάκιο έξω από τη γαλλική πρεσβεία





Από τις κινήσεις των δύο ανδρών άλλωστε, οι οποίοι κατά πληροφορίες κινήθηκαν παράλληλα ή πίσω από κάποιο λεωφορείο επί της Βασιλίσσης Σοφίας, φαίνεται ότι αυτό που τους ανησυχούσε δεν ήταν οι πάρα πολλές κάμερες στην ευρύτερη περιοχή αλλά η παρουσία της διμοιρίας των ΜΑΤ που φυλάει τη Βουλή σε 24ωρη βάση.



Με το πρίσμα αυτό εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες προκειμένου να διαπιστωθεί επακριβώς το mondus operandi των δύο ανδρών όπως επίσης και να διαπιστωθεί αν οι σωματότυποι και ο τρόπος που έδρασαν μοιάζει με κάποια προηγούμενη επίθεση.

Περιμένοντας, εντωμεταξύ την προκήρυξη, οι αστυνομικοί θεωρούν ως πιθανότερο το ενδεχόμενο πίσω από την επίθεση να βρίσκεται η τρομοκρατική οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, που θεωρείται η συνέχεια του Επαναστατικού Αγώνα, καθώς αυτές οι δύο οργανώσεις - μαζί με τη Σέχτα Επαναστατών - είναι που στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιήσει χειροβομβίδες για τις επιθέσεις τους. Προς την «Ο.Λ.Α.» δείχνει, κατά τους αστυνομικούς, και το γεγονός ότι η οργάνωση αυτή είναι η μοναδική, πλην των Πυρήνων της Φωτιάς, που κάνει επιθέσεις σε πρεσβείες με όπλα και εκρηκτικά.

Δείτε βίντεο: Γαλλική πρεσβεία: Έριξαν χειροβομβίδα , τραυμάτισαν αστυνομικό


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης