Ο δολοφόνος συνελήφθη μετά τεσσεράμισι χρόνια!

Ο δολοφόνος συνελήφθη μετά τεσσεράμισι χρόνια!

Ο 48 ετών σήμερα, Αλβανός σκότωσε την 1η Απριλίου 2012 έναν 82χρονο, στην Δημόκορη Ιωαννίνων

Ο δολοφόνος συνελήφθη μετά τεσσεράμισι χρόνια!
Άφαντος επί τέσσερα χρόνια και έξι μήνες ήταν ο δολοφόνος ενός 82χρονου που είχε βρεθεί νεκρός με το κρανίο διαλυμένο από άγρια χτυπήματα στην κοινότητα Δημόκορη των Ιωαννίνων, παρ' όλο που η ταυτότητά του ήταν γνωστή στις αρχές και αναζητούνταν. Το μοιραίο λάθος του, ήταν ότι προσπάθησε να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Μόλις έφτασε στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης της Κακαβιάς, ο 48χρονος Αλβανός υποβλήθηκε σε έλεγχο από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος. Όπως ήταν επόμενο, διαπιστώθηκε αμέσως ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων για την ίδια υπόθεση. Έτσι, συνελήφθη και κρατείται ώσπου να απολογηθεί.

Ήταν Πρωταπριλιά του 2012, όταν ένας συγχωριανός του 82χρονου που πήγαιναν μαζί στην εκκλησία για να ανάβουν τα καντήλια, ανησύχησε επειδή δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του και ζήτησε από έναν από τους λιγοστούς κατοίκους του χωριού να πάει να δει αν είναι καλά. Το θέαμα που αντίκρισε από το παράθυρο, του πάγωσε το αίμα καθώς ο ηλικιωμένος ήταν πεσμένος στο κρεβάτι του μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Η σορός ήταν σε εμβρυακή στάση και καλυμμένη με κουβέρτες, τακτική που παρέπεμπε σε δράστη. Ο ιατροδικαστής Θόδωρος Βουγιουκλάκης διαπίστωσε ότι ο δολοφόνος είχε προκαλέσει βαρύτατες κακώσεις στο κεφάλι και τον τράχηλο του άτυχου 82χρονου και ότι ήταν νεκρός σχεδόν 24 ώρες. Ίχνη παραβίασης δεν υπήρχαν στο σπίτι κι αυτό έδειχνε ότι το θύμα γνώριζε τον δράστη και, πιθανότατα, του άνοιξε την πόρτα του.

Το ενδεχόμενο της ληστείας αποκλείστηκε καθώς το σπίτι δεν ήταν αναστατωμένο, ούτε έλειπαν χρήματα ή αντικείμενα αξίας. Η έρευνα επικεντρώθηκε στις προσωπικές διαφορές που, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε το θύμα με αλλοδαπούς. Από την προανάκριση οι αστυνομικοί κατέληξαν στον 44χρονο (τότε) Αλβανό, όμως τα ίχνη του είχαν χαθεί και δεν εντοπίστηκε παρά τεσσεράμισι χρόνια μετά!
Κλείσιμο




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης