Νέα ευχολόγια Φίλη για προσλήψεις εκπαιδευτικών

Νέα ευχολόγια Φίλη για προσλήψεις εκπαιδευτικών

Ούτε κουβέντα από τον υπουργό Παιδείας για τα χιλιάδες παιδιά που έμειναν εκτός νηπιαγωγείων και τους εισακτέους της «λευκής κόλλας»

Η αντιπολίτευση καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Παιδεία
Σε αναμάσημα των περσινών προγραμματικών δηλώσεων με υποσχέσεις για προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού επιδόθηκε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης από την Βουλή αποφεύγοντας παράλληλα να τοποθετηθεί για τα χιλιάδες παιδιά που έμειναν εκτός νηπιαγωγείων, αλλά και για το φιάσκο των πανελλαδικών εξετάσεων με τους εισακτέους της «λευκής κόλλας».

«Αποδείξαμε ότι λύνουμε προβλήματα και δεν δημιουργούμε.  Πέρυσι θέλαμε να έχει λήξει το θέμα των διορισμών αλλά δεν μπορούσαμε λόγω της  αξιολόγησης. Φέτος που έχει λήξει η αξιολόγηση θα το λύσουμε» είπε χαρακτηριστικά κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου.

Παράλληλα, λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Φίλης επιχείρησε να δυναμιτίσει το κλίμα με οξεία επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Ο ίδιος δε προανήγγειλε ότι κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες «κάθε παράταξη θα παρουσιάσει το σχέδιό της. Για εμάς είναι το σχέδιο δημοκρατικής εκπαίδευσης. Ένα σχολείο ισότητας που υπονομεύει ο φιλελευθερισμός… εμείς θέλουμε τα σχολεία να είναι καλά και όχι συνταγών Πινοσέτ» ενώ σε άλλο σημείο άσκησε κριτική στην πρόταση της αντιπολίτευσης για το πρόγραμμα κουπονιών λέγοντας ότι «ο κάθε γονιός θα ενθυλακώνει δημόσιο χρήμα κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες».
Κλείσιμο

 «Δεσμευτήκαμε για εθνικό διάλογο και τώρα αξιοποιούμε τα συμπεράσματα διαλόγου. Για να πετύχουν οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να εμπιστευόμαστε τον εκπαιδευτικό. Η πρώτη πράξη ήταν η επαναφορά του κλίματος δημοκρατίας, το σταμάτημα των εκδικητικών απολύσεων, της διαθεσιμότητας και η κατρακύλα των περιορισμών των δαπανών που θα συνεχίζονταν από την προηγούμενη κυβέρνηση» ανέφερε ο υπουργός για να προσθέσει ότι «Σταματήσαμε την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης. Το άριστο σχολείο παντού και όχι λίγες εκατοντάδες σχολεία αρίστων. Πολύ λόγος γίνεται για την αριστεία. Ας γνωρίζουμε ότι πίσω από αυτή τη λέξη διακυβεύονται διαφορετικές αντίθετες πολιτικές».

Αναφορικά με την ιδιωτική εκπαίδευση είπε ότι « υπάρχει συνταγματική επιταγή για κρατική εποπτεία και έλεγχο» ενώ επισήμανε ότι «Την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλίμα ανόρθωσης της αξιοπιστίας της εκπαίδευσης - δημόσιας και ιδιωτικής - με την ανόρθωση του λειτουργήματος των εκπαιδευτικών, αυτή την απόφαση δεν θα την πάρουμε πίσω. Θα την θέσουμε στην κρίση της ελληνικής βουλής όσο και αν αλλά συμφέροντα δημιουργούν παρενέργειες».

Σε άλλο σημείο ότι από τους ελέγχους στις κτιριακές εγκαταστάσεις 219 ιδιωτικών σχολείων διαπιστώθηκε ότι «στο 27% υπήρξαν προβλήματα».

Τέλος, είπε ότι 24 εκατ. βιβλία έχουν ήδη πάει στα σχολεία ενώ σημείωσε ότι «υπάρχουν 20.800 αναπληρωτές που οι περισσότεροι επιδιώκουμε να πάνε από τις πρώτες ημέρες στα σχολεία».

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης