Εκρηκτικά στα σπίτια χασισοκαλλιεργητών στη Ροδόπη

Εκρηκτικά στα σπίτια χασισοκαλλιεργητών στη Ροδόπη

Οι αστυνομικοί είχαν στήσει καρτέρι στη φυτεία με τα 13 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,60 εκατοστών ως 2,20 μέτρων και, όταν εμφανίστηκε το Ι.Χ. αυτοκίνητο με τους τρεις καλλιεργητές ηλικίας 36, 36 και 33 χρόνων, τους συνέλαβαν αμέσως

Εκρηκτικά στα σπίτια χασισοκαλλιεργητών στη Ροδόπη
Χασίς περίμεναν να βρουν, αλλά ανακάλυψαν… εκρηκτικά οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής, όταν ερεύνησαν τα σπίτια τριών χασισοκαλλιεργητών που συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω στο χώρο μιας φυτείας σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης.

Οι αστυνομικοί είχαν στήσει καρτέρι στη φυτεία με τα 13 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,60 εκατοστών ως 2,20 μέτρων και, όταν εμφανίστηκε το Ι.Χ. αυτοκίνητο με τους τρεις καλλιεργητές ηλικίας 36, 36 και 33 χρόνων, τους συνέλαβαν αμέσως. Στο χώρο βρέθηκαν 120 γραμμάρια κάνναβης σε κατάσταση αποξήρανσης, μια πλαστική δεξαμενή νερού, συρμάτινα πλέγματα και δοχεία με νερό και λίπασμα, ενώ άλλα τέσσερα δοχεία νερού βρέθηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που κατασχέθηκε.

Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δραστών με εκπαιδευμένο σκύλο ανιχνευτή, σε αυτό του ενός 36χρονου βρέθηκαν εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, δυο κομμάτια ακαριαίο φυτίλι, δυο πυροκροτητές, ένας γεμιστήρας, δυο φυσιγγιοθήκες, ένας αορτήρας και δυο εντοπιστές ναρκών, των οποίων την προέλευση και τον προορισμό δεν αποκάλυψε ο κάτοχός τους.

Στο σπίτι του δεύτερου 36χρονου κατασχέθηκαν μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 3,6 γραμμαρίων, άλλη μια με αμφεταμίνη βάρους 2,6 γραμμαρίων, ένας θρυμματιστής και 495 ευρώ, ενώ στο σπίτι του 33χρονου βρέθηκαν μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους τεσσάρων γραμμαρίων και μια ηλεκτρονική ζυγαριά. 

Ακόμη, κατασχέθηκαν άλλα δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, στο εσωτερικό του ενός από τα οποία βρέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Οι δράστες παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για καλλιέργεια ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί εκρηκτικών υλών.
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης