Συλλήψεις για πλαστά διαβατήρια σε Σάμο και Μυτιλήνη

Συλλήψεις για πλαστά διαβατήρια σε Σάμο και Μυτιλήνη

Εντοπίστηκαν τέσσερις άνδρες με ιταλικά και ρουμανικά έγγραφα, καθώς και ένας που μετέφερε μεγάλο χρηματικό ποσό και αιτήσεις διεθνούς προστασίας προς τρίτους στα παπούτσια του

Συλλήψεις για πλαστά διαβατήρια σε Σάμο και Μυτιλήνη
Η βιομηχανία παραγωγής πλαστών διαβατηρίων και εγγράφων για πρόσφυγες καλά κρατεί, καθώς σε καθημερινή βάση εντοπίζονται άτομα που φέρουν πάνω τους παραποιημένα έγγραφα και πλαστά ευρωπαϊκά πιστοποιητικά, προκειμένου να μετακινούνται με μεγαλύτερη ευκολία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την Παρασκευή το πρωί εντοπίστηκαν στο λιμάνι της Σάμου τέσσερις αλλοδαποί με πλαστά διαβατήρια, ο ένας εκ των οποίων κατονομάστηκε ως προμηθευτής τους. Οι δύο έφεραν διαβατήρια από τη Ρουμανία, οι δε άλλοι δύο παρουσίασαν διαβατήρια Ιταλίας. Οι τέσσερις αλλοδαποί επιχείρησαν να επιβιβαστούν πλοίο, όπου και εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς.

Το ίδιο διάστημα στη Μυτιλήνη εντοπίστηκε ένας αλλοδαπός να έχει επιμελώς κρυμμένα στα παπούτσια του τρεις αιτήσεις διεθνούς προστασίας τρίτων προσώπων, ενώ πάνω του βρέθηκε το ποσό των 2.540 ευρώ, η προέλευση του οποίου εξετάζεται από τις ελληνικές αρχές. Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη κατά την αποβίβασή του από πλοίο της γραμμής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης