Πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στο κέντρο της Αθήνας

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν μετανάστες, συνδικαλιστές οργανώσεις αλλά και κομματικοί σχηματισμοί της αριστεράς - Κλειστή η Πανεπιστημίου

Πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στο κέντρο της Αθήνας
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους μετανάστες και στους
πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας μετά το κλείσιμο τω συνόρων από τις χώρες το Βαλκανίων βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν μετανάστες, συνδικαλιστικές οργανώσεις αλλά και κομματικοί σχηματισμοί της αριστεράς. Περίπου 300 άτομα έφτασαν πριν λίγη ώρα στο ελληνικό κοινοβούλιο και τώρα επιστρέφουν στην Ομόνοια.

Κλείσιμο
«H αντιπροσφυγική πολιτική διαχείριση του ζητήματος από την ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση κλιμακώθηκε αποφασιστικά μετά τη συμφωνία με την Τουρκία» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ που συμμετέχει ενεργά στην πορεία και τονίζει: «Η πολιτική της ΕΕ σηματοδοτεί μια συνολική αντιδημοκρατική στροφή στον τομέα της ασφαλείας για τους ξένους».

Στη συγκέντρωση που δίνουν δυναμικό «παρών» η ΑΔΕΔΥ, η Λαϊκή Ενότητα, οι αλληλέγγυοι της κατάληψης του City Plaza και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι διαδηλωτές διεκδικούν το σταμάτημα τον ιμπεριαλιστικων επεμβάσεων και τη δημιουργία ασφαλών δρόμων διέλευσης των προσφύγων, τη δημιουργία ανοιχτών δομών φιλοξενίας και την κατάργηση της συμφωνίας ανάμεσα στην ΕΕ και στην Τουρκία.

Δείτε φωτογραφίες από την πορεία




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης