Γιατροί με «μπλοκάκια» και συμβασιούχοι στο ΕΣΥ αντί για μόνιμους που υποσχέθηκε το υπ. Υγείας

Γιατροί με «μπλοκάκια» και συμβασιούχοι στο ΕΣΥ αντί για μόνιμους που υποσχέθηκε το υπ. Υγείας

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά διαπιστώνει καθυστέρηση στις προκηρύξεις νέων θέσεων γιατρών καθώς και στις κρίσεις των μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ

Γιατροί με «μπλοκάκια» και συμβασιούχοι στο ΕΣΥ αντί για μόνιμους που υποσχέθηκε το υπ. Υγείας
Καθυστέρηση στις προκηρύξεις νέων θέσεων γιατρών καθώς και στις κρίσεις των μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ και αντιθέτως, επίσπευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στα νοσοκομεία, διαπιστώνει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), τακτική που όπως επισημαίνει οδηγεί με ταχύτητα στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας μέχρι το τέλος του έτους.
 
Όπως  αναφέρει το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός είχε διαβεβαιώσει τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών σε συνάντηση που είχαν στις 17 Μαΐου ότι η διαδικασία των προκηρύξεων και των κρίσεων (που εκκρεμούν από το 2010) θα ολοκληρωνόταν σε δύο μήνες.
 
Κλείσιμο
«Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, οι διαδικασίες εισηγήσεων και κρίσεων για τις προκηρύξεις θέσεων Επιμελητών Β’ δεν έχουν ξεκινήσει. Προς το παρόν προωθούνται ελαστικές σχέσεις με μπλοκάκια, επικουρικούς, ατομικές συμβάσεις, αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομεία προς Κέντρα Υγείας και το αντίστροφο» καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ, και ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του.
 
Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών ζητούν την άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων (6.000 γιατρών, 20.000 νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού) που έχει αποδεχθεί το ίδιο το Υπουργείο, την κατάργηση κάθε προσωρινής και ελαστικής σχέσης εργασίας και την δρομολόγηση της διαδικασίας των κρίσεων με την ευθύνη των Υγειονομικών Περιφερειών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης