Συμπλοκή προσφύγων με έναν τραυματία στον Πειραιά

Συμπλοκή προσφύγων με έναν τραυματία στον Πειραιά

Στην περιοχή όπου φιλοξενούνται μετανάστες στον επιβατηγό σταθμό του ΟΛΠ στην πύλη Ε2 - Πληροφορίες «δείχνουν» ως δράστες σπείρα Μαροκινών 

Συμπλοκή προσφύγων με έναν τραυματία στον Πειραιά
Νέο περιστατικό συμπλοκής μεταξύ προσφύγων στον Πειραιά, με έναν τραυματία.

Το λιμενικό ανακοίνωσε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες ενημερώθηκε για τη συμπλοκή μεταξύ προσφύγων, που φιλοξενούνται στον επιβατηγό σταθμό του ΟΛΠ στην πύλη Ε2. Τα στελέχη του λιμενικού εντόπισε πρόσφυγα, ο οποίος είχε τραυματιστεί από αιχμηρό αντικείμενο.

Ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Ασκληπιείο Βούλας, συνοδεία στελεχών του λιμενικού και της ελληνικής ακτοφυλακής, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παραμένει νοσηλευόμενος για περαιτέρω παρακολούθηση.

Πληροφορίες «δείχνουν» ως δράστες σπείρα Μαροκινών. 

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, σε 4.500 ανέρχονται οι μετανάστες και πρόσφυγες που φιλοξενούνται προσωρινά στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην Πέτρινη Αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ χθες ξεκίνησε από στελέχη του λιμενικού σώματος η διανομή των ενημερωτικών φυλλαδίων.
 
Το υπουργείο εξηγεί στους μετανάστες και πρόσφυγες ότι φτάνοντας στις δομές φιλοξενίας σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν από τις ελληνικές αρχές προκειμένου να ασκήσουν τα δικαιώματά τους όσον αφορά την αίτηση ασύλου στην Ελλάδα και στη δυνατότητα για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, ένταξής τους σε πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλη χώρα της ΕΕ.
 
Επίσης αναφέρει προς τους πρόσφυγες και μετανάστες ότι θα ενημερωθούν για τη διαδικασία οικογενειακής επανένωσης με άλλα μέλη της οικογένειάς τους σε χώρες της ΕΕ, ενώ θα τους δοθεί επίσης η δυνατότητα υποβοήθησης νομικής και οικονομικής προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους εφόσον απορριφθεί τυχόν αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα ή εφόσον το επιθυμούν.
 
Το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε από Χίο και Μυτιλήνη το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» μεταφέροντας 13 μετανάστες και πρόσφυγες.
 
Χθες από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησε μόνο ένα πούλμαν με 30 άτομα για τις κατασκηνώσεις του Αγ. Ανδρέα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης