Ειδομένη: Οι Έλληνες που αποδεικνύουν τι σημαίνει ανθρωπιά

Ειδομένη: Οι Έλληνες που αποδεικνύουν τι σημαίνει ανθρωπιά

Κάτοικος του χωριού πήρε στο σπίτι του 14μελή οικογένεια Σύρων - Συγκινούν οι ηλικιωμένοι που καθημερινά προσφέρουν απλόχερα την βοήθειά τους στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους που βρίσκονται στην περιοχή - «Είναι πραγματικότητα ή όνειρο;», ρωτούν οι πρόσφυγες

Ειδομένη: Οι Έλληνες που αποδεικνύουν τι σημαίνει ανθρωπιά
Κανείς δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος μπροστά στο δράμα των χιλιάδων προσφύγων που περνούν από την χώρα μας, κυρίως οι Έλληνες που ζουν στην Ειδομένη, κοντά στον καταυλισμό όπου περισσότεροι από 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες αναγκάζονται να επιβιώνουν καθημερινά κάτω από άθλιες συνθήκες.

Οι άνθρωποι αυτοί κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες που κάθε μέρα βλέπουν να περνούν έξω από τις πόρτες των σπιτιών του, ψάχνοντας για μερικά ζεστά ρούχα ή λίγο νερό και φαγητό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ. Χρήστος και η κυρία Ελένη, το ζευγάρι των ηλικιωμένων που ανοίγει καθημερινά το σπίτι του, για να προσφέρει τη δική του βοήθεια στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες. Καθαρό νερό για να πιουν και να κάνουν ένα μπάνιο.

Ρεπορτάζ της γερμανικής τηλεόρασης καταγράφει την εικόνα. Πρόσφυγες στην Ειδομένη μπαίνουν και βγαίνουν μέσα στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού. Ένα κορίτσι βγαίνοντας, φιλάει τα χέρια αυτών των ανθρώπων για να τους ευχαριστήσει.

«Δεν κάνουμε τίποτα ιδιαίτερο», λένε οι ηλικιωμένοι και δακρύζουν μπροστά στο δράμα αυτών των ανθρώπων.
Κλείσιμο



Το σπίτι της στους πρόσφυγες άνοιξε, όμως και άλλη μία οικογένεια από το χωριό Πευκοδάσος.

Η οικογένεια αυτή πήγε έως τον καταυλισμό στην Ειδομένη και πήρε στο σπίτι της μια 14μελή οικογένεια Σύρων!

«Δεν μπορώ να το πιστέψουμε. Είναι πραγματικότητα ή όνειρο;». Αυτά τα λόγια επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά οι Σύροι, οι οποίοι βρέθηκαν από τις λάσπες και το κρύο, μέσα σε ένα ζεστό σπίτι.

Τις συγκινητικές αυτές στιγμές κατέγραψαν οι κάμερες του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο φωτογραφικός φακός απαθανατίζει την συγκεκριμένη οικογένεια από τη Συρία. Η εικόνα του παππού να περπατά επί ώρες προκειμένου να φτάσει στην Ειδομένη, έχοντας το εγγονάκι του στους ώμους του είχε προκαλέσει συγκίνηση πριν από λίγο καιρό. Τα ίδια συναισθήματα, όμως, προκαλεί και τώρα ο παππούς, χαμογελώντας από χαρά και ευγνωμοσύνη, μέσα από το σπίτι της οικογένειας που θέλησε να φιλοξενήσει τη δική του. Μαζί του έχει τη γυναίκα του, την κόρη του, τον σύζυγό τους και τα μικρά παιδιά της οικογένειας.

Η οικογένεια των Σύρων λέει ότι θα ευγνωμονεί για πάντα τους ανθρώπους αυτούς που τους έβγαλαν από τις λάσπες και το κρύο και τους έδωσαν τη δυνατότητα να ζήσουν ξανά λίγες στιγμές ηρεμίας και οι Έλληνες που άνοιξαν το σπίτι τους, δακρύζουν μπροστά στο δράμα που αυτός ο λαός ζει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης