Η σύζυγος του αξιωματικού Κωνσταντίνου Πανανά «λυγίζει» από τον χαμό του συζύγου της

Η σύζυγος του αξιωματικού Κωνσταντίνου Πανανά «λυγίζει» από τον χαμό του συζύγου της

Ανείπωτος ο πόνος στην Άρια Ναυπλίου όπου ζει η σύζυγος του Συγκυβερνήτη Υποπλοίαρχου Κωνσταντίνου Πανανά - Θρηνεί υποβαστάζουσα για την απώλεια του πατέρα των παιδιών της

Η σύζυγος του αξιωματικού Κωνσταντίνου Πανανά «λυγίζει» από τον χαμό του συζύγου της
Όσες λέξεις και να γραφτούν δεν μπορούν να περιγράψουν τον πόνο που νιώθουν οι οικογένειες των πεσόντων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού
οι ζωές των οποίων άλλαξαν ολοκληρωτικά μέσα σε λίγες ώρες. Η απώλεια των αγαπημένων τους ανθρώπων, που «χάθηκαν» εν ώρα καθήκοντος, θα τους στιγματίσει για πάντα. Η απουσία τους αναντικατάστατη, η θλίψη ανείπωτη.

Η τραγωδία με το
ελικόπτερο Agusta Bell του Πολεμικού Ναυτικού
Κλείσιμο
που κατέπεσε τα ξημερώματα στην Κίναρο, βύθισε στο πένθος τις οικογένειες του 37χρονου κυβερνήτη υποπλοίαρχου Αναστάσιου Τουλίτση, του 34χρονου συγκυβερνήτη υποπλοίαρχου Κωνσταντίνου Πανανά και του 36χρονου ναυτίλου (χειριστής ραντάρ επιφανείας) ανθυπασπιστή Ελευθέριου Ευαγγέλου. Δύο σοροί έχουν εντοπιστεί, αλλά δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμα. Η τρίτη αναζητείται.

Στο άκουσμα της είδησης του δυστυχήματος η κυρία Πανανά λυγίζει. Χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Το παιδί τους δεν θα ξαναδεί τον πατέρα του, ενώ το μωρό που περίμεναν -η ίδια κυοφορεί το δεύτερο παιδί τους- δεν θα τον γνωρίσει ποτέ. 

Στο σπίτι στην Άρια Ναυπλίου, όπου ζει η κυρία Πανανά, οι λέξεις μοιάζουν φτωχές μπροστά στα συναισθήματα που κατακλύζουν την ατμόσφαιρα. Τι μπορεί να πει κανείς άλλωστε για παρηγοριά; Τα βλέμματα μιλούν από μόνα τους...

Το σπίτι της συζύγου του Συγκυβερνήτη Υποπλοίαρχου Κωνσταντίνου Πανανά στην Άρια Ναυπλίου






Ο συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς


Ο πατέρας του υποπλοιάρχου Πανανά μιλά στο protothema.gr

Μάθημα ψυχραιμίας έδωσε νωρίτερα σε τηλεφωνική επικοινωνία με το protothema.gr ο πατέρας ενός από τους επιβαίνοντες του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσε τα ξημερώματα σε περιοχή της Κινάρου. 

«Μας έχουν δώσει ελπίδες οι υπεύθυνοι της έρευνας που διεξάγεται στην περιοχή της πτώσης» είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας ενός από τους αγνοούμενους του ελικοπτέρου της Πολεμικού Ναυτικού. 

Ο κ. Πανανάς, πατέρας του υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά, με ψυχραιμία περιμένει οποιαδήποτε πληροφόρηση από το σημείο που διεξάγονται οι έρευνες και υπογράμμισε ότι από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης τους έχουν αφήσει ελπίδες πως οι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου να είναι ζωντανοί. 

«Με ενημέρωσαν ότι αγνοείται ο γιος μου. Κοιτάξτε τώρα όλα αυτά δεν έχουν σημασία. Το πρωί ενημερώθηκα, μας είπαν ότι υπάρχουν ελπίδες και μέχρι πριν από λίγο που είμαστε σε επικοινωνία αυτό γνωρίζουμε πως υπάρχουν ελπίδες. Βρέθηκαν κάποια κομμάτια από το ελικόπτερο αλλά  από εκεί και μετά ψάχνουν όλα τα σημεία της περιοχής γιατί είναι δύσκολη. Προσπαθούν να βρουν τους επιβαίνοντες σε τι κατάσταση βρίσκονται και όλα αυτά. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο» είπε με ψυχραιμία στο protothema.gr ο πατέρας του υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά.

Το χρονολόγιο της τραγωδίας:

Ώρα 01:48: Το ελικόπτερο Agusta Bell 212 ΠΝ-28 απονηώθηκε από την φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς για νυχτερινή πτήση. Αποστολή του πληρώματος του ελικοπτέρου στο πλαίσιο της άσκησης «Αστραπή» ο εντοπισμός στόχος επιφανείας, δηλαδή πολεμικών πλοίων που για το σενάριο της άσκησης θεωρούνται «εχθρικά».

Ώρα 02:45
: Απώλεια ίχνους και απώλεια επικοινωνιών με το ελικόπτερο Agusta Bell 212 με τον κωδικό αριθμό ΠΝ-28.

Ώρα 04:40: Εντοπισμός θερμικού ίχνους από το ελικόπτερο ΠΝ-56, οργανικό ελικόπτερο της φρεγάτας Σπέτσαι 

Ώρα 07:01: Εντοπίστηκαν συντρίμμια από το ΠΝ-56 και από τα δύο Super Puma που είχαν απογειωθεί από Χίο και από Ρόδο για έρευνα και διάσωση. 

Στην επιχείρηση έρευνας συμμετέχουν οι φρεγάτες Ύδρα, Έλλη, Νικηφόρος Φωκάς, Αδρίας, Σπέτσαι και η πυραυλάκατος Γρηγορόπουλος. Από αέρος τα ελικόπτερα Aegean Hawk ΠΝ-56 (οργανικό ελικόπτερο φρεγάτας Σπέτσαι), το ΠΝ-30 τύπου ΑΒ-212 (οργανικό ελικόπτερο φρεγάτας Αδρία) ακόμη δύο ελικόπτερα Super Puma και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-130. 

Λίγο μετά τις 11:00 ανακοινώθηκε πως εντοπίστηκαν στην ξηρά οι σοροί δύο εκ των τριών αξιωματικών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και για τον τρίτο. Οι δύο νεκροί, που δεν έχουν ακόμα αναγνωρισθεί, εντοπίστηκαν σε μεγάλη απόσταση από τα συντρίμμια, γεγονός που θεωρείται ενδεικτικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης του ελικοπτέρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης