Τέλος στο διάλογο για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο βάζουν οι επιστημονικοί φορείς

Τέλος στο διάλογο για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο βάζουν οι επιστημονικοί φορείς

Μέχρι ο υπουργός Εργασίας να σταματήσει τις αοριστολογίες και να καταθέσε  συγκεκριμένη πρόταση

Τέλος στο διάλογο για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο βάζουν οι επιστημονικοί φορείς
Τέλος στο διάλογο για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο
έβαλαν οι επιστημονικοί φορείς
Κλείσιμο
, μέχρι ο υπουργός Εργασίας
να σταματήσει τις αόριστες προτάσεις με αβάσιμους και γενικόλογους ισχυρισμούς και να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση.

Αυτό αποφάσισαν σε νέα σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Τρίτη οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της χώρας στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
.

Παράλληλα, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και καλούν τα μέλη τους στη γενική απεργία την Πέμπτη.

Οι φορείς υπογραμμίζουν ότι προσήλθαν «στο διάλογο με διάθεση συνεννόησης». Όμως, σημειώνουν, μέχρι σήμερα «δεν έχουμε λάβει συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα στοιχεία μολονότι τα ζητήσαμε».

Το υπουργείο Εργασίας, «εξήντλησε την εισφορά του στο διάλογο μόνο σε αόριστες προτάσεις με αβάσιμους και γενικόλογους ισχυρισμούς», τονίζουν οι επιστημονικοί φορείς και προσθέτουν ότι «μέχρι να λάβουμε συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά του υπουργείου, δεν υφίσταται λόγος να συνεχίσουμε το διάλογο».

Οι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί και οι άλλοι επιστημονικοί φορείς, ξεκαθαρίζουν ότι αναμένουν τα στοιχεία για να τα ελέγξουν και αφού «τα μελετήσουμε και μόνο τότε θα επανέλθουμε στο διάλογο με τις προτάσεις μας».

Παράλληλα, οι επιστημονικοί φορείς δηλώνουν για ακόμα μια φόρα την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο «το οποίο έχει καθαρά φορολογικό και δημοσιονομικό χαρακτήρα, και σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με την κοινωνική ασφάλιση».

Ακόμη, επαναλαμβάνουν ότι ζητούν την απόσυρσή του και την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση, ενώ καταλήγουν: «Οι επιστημονικοί φορείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Το υπουργείο μέχρι στιγμής δεν έχει». 

Στο μεταξύ κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην μεθαυριανή γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου 2016.

Την σχετική ανακοίνωση υπογράφουν:

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Ελλήνων Χημικών, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων, Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας και Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης