Κύπρος: Επιθέσεις εθνικιστών σε οχήματα Τουρκοκυπρίων

Κύπρος: Επιθέσεις εθνικιστών σε οχήματα Τουρκοκυπρίων

Σε δύο περιπτώσεις υπήρξαν τραυματισμοί, με δύο Τουρκοκύπριους να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο

Κύπρος: Επιθέσεις εθνικιστών σε οχήματα Τουρκοκυπρίων
Επιθέσεις σε οχήματα Τουρκοκυπρίων σημειώθηκαν σήμερα στη Λευκωσία, από ομάδες εθνικιστών που ξέφυγαν από την πορεία διαμαρτυρίας των μαθητών για τις επετείους καταδίκης ανακήρυξης του ψευδοκράτους και τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Σε δύο περιπτώσεις υπήρξαν τραυματισμοί, με δύο Τουρκοκύπριους να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής.
Συγκεκριμένα έγιναν τρεις επιθέσεις σε διαφορετικά σημεία της Κυπριακής πρωτεύουσας.
Στο πρώτο περιστατικό Τουρκοκύπριος οδηγός δέχθηκε πετροβολισμό από μαθητές, χωρίς ωστόσο να θέλει να προβεί σε καταγγελία. Με την συνοδεία της Αστυνομίας πέρασε το οδόφραγμα και επέστρεψε στα κατεχόμενα.

Στο δεύτερο περιστατικό μαθητές έριξαν επίσης πέτρες σε όχημα Τουρκοκυπρίων με αποτέλεσμα ο οδηγός να τραυματιστεί στο μάτι και να οδηγηθεί για νοσηλεία στο Νοσοκομείο.
Στο τρίτο κρούσμα οδηγός αυτοκινήτου με τουρκοκυπριακές πινακίδες τραυματίστηκε στο στήθος από πέτρες που ρίχθηκαν στο αυτοκίνητό του και μεταφέρθηκε επίσης στο Νοσοκομείο για νοσηλεία.

Κλείσιμο
Οι οδηγοί των δύο τελευταίων περιστατικών προέβησαν και σε καταγγελία στην Αστυνομία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η αστυνομία οι δράστες είναι μαθητές που ανήκουν στη νεολαία του ΕΛΑΜ, το οποίο είναι παράρτημα της Χρυσής Αυγής στη Κύπρο.
 
Ψευδοπατριώτες

Με αφορμή της επιθέσεις σε οχήματα Τουρκοκυπρίων, από εθνικιστικές ομάδες κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας των μαθητών, η Προεδρίας της Δημοκρατίας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

 Σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τόνισε πως θεωρεί απαράδεκτη και καταδικαστέα τη συμπεριφορά αφρόνων εναντίον Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας, που χείριστη υπηρεσία προσφέρουν στην καταβαλλόμενη προσπάθεια εξεύρεσης ειρηνικής επίλυσης του κυπριακού προβλήματος. 

Υπογράμμισε ακόμη πως το κράτος δεν πρόκειται να ανεχθεί ανάλογες συμπεριφορές από μεμονωμένα άτομα ή μειοψηφούσες ομάδες που με επίκληση τον ψευδοπατριωτισμό στόχο έχουν την οριστική διχοτόμηση της πατρίδας μας.

Ο κ. Αναστασιάδης τονίζει πως τα συγκεκριμένα άτομα «δίνουν και επιχειρήματα εις όσους επικαλούνται την ανάγκη ύπαρξης εγγυήσεων ή εγγυητριών δυνάμεων».

 Τέλος ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε  στους Τουρκοκύπριους τη βαθύτατη λύπη του «για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν σήμερα τα οποία ποσώς δεν απηχούν τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελληνοκυπρίων για ειρηνική συμβίωση και ελπιδοφόρα προοπτική για το μέλλον, στο πλαίσιο μιας επανενωμένης Κύπρου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης