Άμεση πρόσληψη ζητούν αδιόριστοι αναπληρωτές - Διαμαρτυρία έξω από το υπ. Παιδείας

Άμεση πρόσληψη ζητούν αδιόριστοι αναπληρωτές - Διαμαρτυρία έξω από το υπ. Παιδείας

Το υπουργείο δηλώνει ότι έχει ήδη γίνει προγραμματισμός, ώστε να προχωρήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι διαδικασίες πρόσληψης αναπληρωτών και να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία - Νίκος Φίλης: Όλοι οι μαθητές πρέπει να απολαμβάνουν την ισότητα

Άμεση πρόσληψη ζητούν αδιόριστοι αναπληρωτές - Διαμαρτυρία έξω από το υπ. Παιδείας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα αναπληρωτές ειδικοτήτων, έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με αίτημα την άμεση πρόσληψή τους σε σχολεία Ενιαίου Αναλυτικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος (ΕΑΕΠ), της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι καλύπτουν, μεταξύ άλλων, τις ειδικότητες ξένων γλωσσών, πληροφορικής, θεατρολογίας, εικαστικών και μουσικής, ανέφεραν, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι είναι "αδιόριστοι αναπληρωτές επί μακρόν", καθώς οι περισσότεροι προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές πάνω από δεκαετία και, κατά συνέπεια, "καλύπτουν πάγιες ανάγκες". Εξάλλου, θεωρούν ότι είναι απαραίτητοι και για να λειτουργήσουν τα σχολεία ομαλά (ολοήμερα ή μη) και για να λειτουργήσει σωστά το πρόγραμμα ΕΑΕΠ.

Από την πλευρά του υπουργείου, δεν υπήρξε κάποια καινούρια ενημέρωση, πέραν του ότι έχει ήδη γίνει προγραμματισμός, ώστε να προχωρήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι διαδικασίες πρόσληψης αναπληρωτών και να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία.

Νίκος Φίλης: Όλοι οι μαθητές πρέπει να απολαμβάνουν την ισότητα

Ο υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε σήμερα το Ειδικό Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου και με αφορμή τις ελλείψεις στα σχολεία και τα μεγάλα κενά που παρουσιάζονται προέβη στη δήλωση: 
Κλείσιμο

«Ήρθαμε εδώ στο Ειδικό Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου για να τονίσουμε τη ανάγκη όλοι οι μαθητές να απολαμβάνουν την ισότητα. Δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις και να υπάρχει ενότητα». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης