Κέρκυρα: Στον ανακριτή οι 13 συλληφθέντες για την υπόθεση σωματεμπορίας

Κέρκυρα: Στον ανακριτή οι 13 συλληφθέντες για την υπόθεση σωματεμπορίας

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται συνολικά είκοσι πέντε άτομα, ηλικίας από 21 έως 60 ετών αντίστοιχα, ενώ τρεις από τους δεκαέξι συλληφθέντες, αφέθησαν ελεύθεροι με εντολή του Εισαγγελέα

Κέρκυρα: Στον ανακριτή οι 13 συλληφθέντες για την υπόθεση σωματεμπορίας
Συνολικά 25 άτομα εμπλέκονται στο πολυεθνικό κύκλωμα σωματεμπόρων και μαστροπών που εξαρθρώθηκε στην Κέρκυρα, στο οποίο εμπλέκονται τρεις υπάλληλοι του Δήμου Κέρκυρας οι οποίοι εξασφάλιζαν παράνομα άδειες για τα νυχτερινά κέντρα στα οποία εκδίδονταν αλλοδαπές κοπέλες.

Ένδεκα Έλληνες και πέντε αλλοδαποί από την Αιθιοπία, τη Ρουμανία, την Αλβανία και τη Ρωσία ηλικίας 21 ως 60 χρόνων έχουν συλληφθεί και άλλοι τέσσερις Έλληνες και πέντε Βούλγαροι, Αλβανοί και Ούγγροι περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Όλοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα κατά περίπτωση για σωματεμπορία, σύσταση συμμορίας, ληστεία, βιασμό, σεξουαλική εκμετάλλευση, δωροδοκία, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, υπεξαίρεση και νόθευση εγγράφων. 




Κλείσιμο
Η πολύμηνη έρευνα της Ασφαλείας Κέρκυρας, της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ο.Π.Κ.Ε. μαζί με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. οδήγησε στον εντοπισμό των κέντρων διασκέδασης όπου εκδίδονταν γυναίκες από την Ουγγαρία και την Βουλγαρία, τις οποίες είχαν φέρει στην Ελλάδα αλλοδαποί συνεργοί των κατηγορουμένων τάχα για να εργαστούν. Χαρακτηριστικά, τρεις Βούλγαροι εξωθούσαν την πορνεία μια 29χρονη ομοεθνή τους, την οποία μάλιστα βίαζε κατ’ εξακολούθηση ένας από αυτούς! Στις 12 Σεπτεμβρίου συνελήφθη η 46χρονη ιδιοκτήτρια ενός μπαρ που εξωθούσε στην πορνεία μια 24χρονη Ελληνίδα εργαζόμενη του καταστήματος, ενώ στις 15 Ιουνίου είχαν συλληφθεί ένας 38χρονος ιδιοκτήτης μπαρ και η 61χρονη μητέρα του, που εξέδιδαν σε ειδικά διασκευασμένο χώρο μια 36χρονη από την Αιθιοπία και μια  35χρονη Αλβανίδα και κατασχέθηκαν 3.030 ευρώ. 

Όμως, τα μέλη της σπείρας έκαναν και ληστείες! Δύο Αλβανοί ηλικίας 28 και 40 χρόνων είχαν ληστέψει στις αρχές Σεπτεμβρίου μια 24χρονη Ελληνίδα που εργαζόταν σε ένα από τα καταστήματα και της είχαν αρπάξει 1.500 ευρώ! Οι υπάλληλοι του Δήμου Κέρκυρας ηλικίας 51,43 και 47 χρόνων που κατηγορούνται για δωροδοκία και δωροληψία, φέρονται ότι εξασφάλιζαν την επίσπευση έκδοσης της άδειας λειτουργίας στα νυχτερινά κέντρα ενός 38χρονου. Στα συγκεκριμένα νυχτερινά κέντρα διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούσαν την παράνομη απασχόληση τριών αλλοδαπών γυναικών και ενός Έλληνα. 

Δεν είναι τυχαίο ότι, μεταξύ των ευρημάτων, ήταν μια υπηρεσιακή σφραγίδα του Δήμου Κερκυραίων και πλήθος άλλες σφραγίδες, αλλά και πιστοποιητικά υγείας με την υπογραφή ιατρών, ασυμπλήρωτα εξιτήρια και 44 ιατρικές βεβαιώσεις από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων! Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των μελών του κυκλώματος, κατασχέθηκαν τρία κυνηγετικά όπλα χωρίς άδεια, ένα πιστόλι με πέντε φυσίγγια στον γεμιστήρα, ένα αεροβόλο, 3.470.000 ρούβλια και 2.794 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές, δύο κουτιά με αμπούλες αναβολικών ουσιών, 70 γραμμάρια άγνωστης ουσίας που εστάλη για ανάλυση και άλλα αντικείμενα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης