«Safe Water Sports»: Διαδικτυακή πρωτοβουλία με αφορμή τον θάνατο 10χρονου ενώ έκανε «μπανάνα»

«Safe Water Sports»: Διαδικτυακή πρωτοβουλία με αφορμή τον θάνατο 10χρονου ενώ έκανε «μπανάνα»

Ο κ. Παναγιώτης Πασχαλάκης, πατέρας του 10χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του πέρυσι το καλοκαίρι στη Μύκονο όταν έκανε «μπανάνα», ένα θαλάσσιο σπορ μαζί με άλλους τρεις φίλους του ανέλαβε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία 

«Safe Water Sports»: Διαδικτυακή πρωτοβουλία με αφορμή τον θάνατο 10χρονου ενώ έκανε «μπανάνα»
«Το παιδί μου έχασε τη ζωή του όταν έκανε ένα ψυχαγωγικό θαλάσσιο σπορ. Η τραγωδία του παιδιού μου ας είναι η τελευταία. Το τραγικό αυτό γεγονός που σημάδεψε τη ζωή της οικογένειάς μου, ήταν η αφορμή για τη δημιουργία μιας απαραίτητης και χρηστικής ιστοσελίδας, της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, Safe Water Sports». 

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την παρουσίαση του σωματείου Safe Water Sports, ο κ. Παναγιώτης Πασχαλάκης, πατέρας του 10χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του πέρυσι το καλοκαίρι στη Μύκονο όταν έκανε «μπανάνα, ένα θαλάσσιο σπορ μαζί με άλλους τρεις φίλους του.

Η παρουσίαση της πρωτοβουλίας για τη σωστή χρήση των μέτρων ασφαλείας αλλά και την ενημέρωση των πολιτών για την προστασία τους κατά τη δραστηριοποίησή τους σε θαλάσσια σπορ, έγινε σε αίθουσα της Ολυμπιακής Επιτροπής στο Χαλάνδρι.


Κλείσιμο

Κατά την παρουσίαση, μίλησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και ιδρυτής του σωματείου, κ. Παναγιώτης Πασχαλάκης αλλά και ο αντιπρόεδρος κ. Απόστολος Καγκελάρης. 

Ο κ. Καγκελάρης έκανε λόγο για την ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσω μιας τεκμηριωμένης ενημέρωσης καθώς και τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των σπορ που προσφέρονται στη χώρα μας. 



Επίσης, ο προσκεκλημένος και χρυσός Ολυμπιονίκης στο windsurfing, Νίκος Κακλαμανάκης δήλωσε ότι: «Οι άνθρωποι οι οποίοι μετατρέπουν τον πόνο σε δύναμη και τη δύναμη σε προσφορά, όπως είναι ο κ. Πασχαλάκης, μου δίνουν την ευκαρία να προσφέρω στους συνανθρώπους μας. Ο άνθρωπος σκοτώνει όχι η θάλασσα».

Από την παρουσίαση δεν έλειπε ούτε ο  παγκόσμιος πρωταθλητής στο θαλάσσιο σκι, Γιώργος Χατζής, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι: «οι κανόνες ασφαλείας είναι απλοί και κατανοητοί για όλους μας. Πρέπει πάντα να αθλούμαστε με ασφάλεια».

Τέλευταίος ομιλητής ήταν ο νομικός κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος θα συμβάλλει στη βελτίωση του νομικού πλαισίου του οποίου πρέπει να τηρούνται και να εφαρμόζονται οι νόμοι. 

Την αμέριστη στήριξη της ελληνικής πολιτείας αλλά και δημοσίων φορέων έχει στο εγχείρημά του ο κ. Πασχαλάκης. 



Μηνύματα αισιοδοξίας για την προσπάθεια αυτή εξέφρασε ο κ. Στάθης Κουτρουβίδης από το γραφείο του υπουργού Αθλητισμού, κ. Σταύρου Κοντόνη. 

Το Λιμενικό Σώμα εκπροσώπησε ο κ. Παναγιώτης Παρασκευάς, υπεύθυνος ελληνικής αστυνομίας της ελληνικής ακτοφυλακής.

Τέλος, μηνύματα ενθαρρυντικά για την ολοκληρωμένη αυτή προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών ακούστηκαν από τον διευθυντή της Ελληνικής Ναθαγοσωστικής κ. Στάθη Αβραμίδη και τον δήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Γιώργο Πατούλη. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης