Σχεδόν 100 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε Κω και Χίο

Σχεδόν 100 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε Κω και Χίο

Από το βράδυ της Τρίτης έως το πρωί της Τετάρτης 

Σχεδόν 100 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε Κω και Χίο
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα έξι παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν το πρωί της Τετάρτης τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Κω πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, οι οποίοι στη θέα του περιπολικού έριξαν τον κινητήρα στη θάλασσα.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους διέσωσε τους 36 αλλοδαπούς και τους μετέφερε στο λιμάνι του νησιού, όπου συνελήφθησαν διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω ενώ κατασχέθηκε η λέμβος μεταφοράς τους.

Σήμερα το πρωί επίσης τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής προέβησαν
Κλείσιμο
στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τεσσάρων παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών. 
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «Ακρ. ΛΟΥΡΟΣ» της Κω πνευστή ακινητοποιημένη λέμβο χωρίς κινητήρα, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους διέσωσε τους ανωτέρω αλλοδαπούς και τους μετέφερε στο λιμάνι της Κω, όπου συνελήφθησαν διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Παρασκευής εντοπίστηκαν 16 αλλοδαποί σε περιοχή της Χίου από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. Οι ανωτέρω συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης