Οι Πυργιώτες θα μεταφέρουν σήμερα τα σκουπίδια τους στο Δημαρχείο!

Οι Πυργιώτες θα μεταφέρουν σήμερα τα σκουπίδια τους στο Δημαρχείο!

Είναι χαρακτηριστικό πως το σύνθημα που προβάλλουν για την σημερινή κινητοποίηση, που αρχίζει στις 6 το απόγευμα, είναι: «Τα σκουπίδια στον...φυσικό τους χώρο»

Οι Πυργιώτες θα μεταφέρουν σήμερα τα σκουπίδια τους στο Δημαρχείο!
Μια πρωτόγνωρη κινητοποίηση διοργανώνουν για σήμερα στις 6 το απόγευμα οι κάτοικοι του Πύργου. Αποφάσισαν να μεταφέρουν τα οικιακά τους σκουπίδια στην πόρτα του Δημαρχείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί.



Η κινητοποίηση που έχει ξεκινήσει μέσω του διαδικτύου έχει λάβει διαστάσεις, καθώς στην σχετική σελίδα που δημιουργήθηκε στο facebook έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες υποστηρικτές της πρωτοφανούς ενέργειας.

Κλείσιμο


Μάλιστα οι διοργανωτές καλούν όσους βρεθούν στο Δημαρχείο του Πύργου να κινηθούν με ηρεμία, γιατί γνωρίζουν όλοι πως η εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και ο φόβος των ασθενειών, προκαλεί εύκολα εντάσεις.



Είναι χαρακτηριστικό πως το σύνθημα που προβάλλουν για την σημερινή κινητοποίηση, που αρχίζει στις 6 το απόγευμα, είναι: «Τα σκουπίδια στον...φυσικό τους χώρο»!

Πάντως την προσεχή Δευτέρα μετά και τις ανακοινώσεις των αντιπεριφερειαρχών ιώργου Γεωργιόπουλου και Γιώργου Αγγελόπουλου σε Πύργο κα Αρχαία Ολυμπία αντίστοιχα τα Δημοτιά, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και οι παιδικοί σταθμοί των δύο Δήμων θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας, υπό τον φόβο να νοσήσουν τα παιδιά, καθώς δεκάδες τόνοι σκουπιδιών βρίσκονται μπροστά στις σχολικές μονάδες.

Στο μεταξύ για την προσεχή Πέμπτη 2 Απριλίου διοργανώνεται συλλαλητήριο στον Πύργο για το θέμα των απορριμμάτων.

Πηγή: tempo24.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης