Σύρος στην Ομόνοια: Δεν είμαστε ζώα να κοιμόμαστε έτσι εδώ- Να μας δώσουν χαρτιά να φύγουμε

Σύρος στην Ομόνοια: Δεν είμαστε ζώα να κοιμόμαστε έτσι εδώ- Να μας δώσουν χαρτιά να φύγουμε

Ακόμη ένα βράδυ παράνομοι μετανάστες κοιμήθηκαν στην πλατεία

Σύρος στην Ομόνοια: Δεν είμαστε ζώα να κοιμόμαστε έτσι εδώ- Να μας δώσουν χαρτιά να φύγουμε
Ένα ακόμη βράδυ πέρασαν αρκετοί από τους μετανάστες που φτάνουν καθημερινά με πλοίο της γραμμής από τη Μυτιλήνη και άλλα νησιά του Αιγαίου στην πλατεία Ομονοίας. Εξουθενωμένοι και απελπισμένοι κάνουν έκκληση για βοήθεια στην ελληνική Πολιτεία ζητώντας να τους δοθούν άμεσα τα απαραίτητα χαρτιά για να φύγουν σε κάποια άλλη χώρα μην αντέχοντας όπως λένε χαρακτηριστικά τον εφιάλτη που ζουν.




Κλείσιμο


«Φύγαμε από την πατρίδα μας για να σωθούμε. Φτάσαμε εδώ και περιπλανόμαστε χωρίς φαγητό, χωρίς χρήματα, χωρίς στέγη. Βοηθήστε μας να φύγουμε. Δεν είμαστε ζώα να κοιμόμαστε στην πλατεία εδώ και δυο μέρες. Να κάνουν κάτι να μας δώσουν χαρτιά να φύγουμε» λέει στο protothema.gr ο Αλεξ από τη Συρία.









Νέο «κύμα» μεταναστών από τη Λέρο στην πλατεία Ομονοίας

«Κάποιοι από εμάς θέλουμε να πάρουμε χαρτιά και να μείνουμε εδώ, δεν θέλουμε όλοι να πάμε σε άλλη χώρα, εμένα μου αρέσει εδώ στην Ελλάδα, εδώ θέλω να μείνω», λέει ο 22χρονος Σύρος Αχμέτ.

Νέο «κύμα» μεταναστών Σύρων κατέφθασε νωρίτερα με πλοίο από τη Λέρο περίπου 40 ατόμων τα οποία βρίσκονται στα πλακόστρωτα της πλατείας Ομονοίας και περιμένουν να δουν τι ακριβώς θα συμβεί με το αίτημά τους να πάρουν χαρτιά και είτε να φύγουν είτε να μείνουν εδώ, όπως λέει στο protothema.gr ο 22χρονος Αχμέτ από τη Συρία.
















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης