Τον Σεπτέμβριο η δίκη για τη δολοφονία του Μενέλαου Αλυγιζάκη

Τον Σεπτέμβριο η δίκη για τη δολοφονία του Μενέλαου Αλυγιζάκη

Ο αγαπητός Έλληνας καθηγητής Φυσικής χτυπήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι τη νύχτα της 3ης Ιανουαρίου, ενώ περίμενε στη στάση λεωφορείου στο Λονδίνο - Για τη δολοφονία κατηγορείται ένας 30χρονος Άγγλος - Κίνητρό του η ληστεία, πιστεύει η οικογένεια του αδικοχαμένου καθηγητή

Τον Σεπτέμβριο η δίκη για τη δολοφονία του Μενέλαου Αλυγιζάκη
Στις 16 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η δίκη για τη δολοφονία του καθηγητή Μενέλαου Αλυγιζάκη ο οποίος χτυπήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι από τον 30χρονο Μαρκ Ντουέιν Πάτεν. 

Στη δίκη αναμένεται να φωτιστούν τα αίτια της δολοφονίας του άτυχου καθηγητή αλλά και να αποδοθεί δικαιοσύνη, όπως ακριβώς επιθυμεί η οικογένεια, οι φίλοι και οι μαθητές του. 



Ο Μενέλαος Αλυγιζάκης μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων πήγε στο Λονδίνο για να δει φίλους. Τα ξημερώματα της 3ης Ιανουαρίου δολοφονήθηκε σε στάση λεωφορείου στην περιοχή Γουότερλου.
Κλείσιμο


Η στάση λεωφορείου, όπου δολοφονήθηκε ο άτυχος Μελ

Η οικογένεια του καθηγητή πιστεύει πως κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία, και πως το γεγονός θα αποδειχθεί κατά τη ακροαματική διαδικασία στο Δικαστήριο. 




Ποιος ήταν ο καθηγητής με τα γαλάζια μάτια 
Ο Μενέλαος Αλυγιζάκης ήταν από τους καθηγητές που ίδρυσαν σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων το πρώτο κοινωνικό φροντιστήριο στο 59ο Λύκειο στα Ανω Πατήσια. Τότε ο Αλυγιζάκης είχε επισημάνει: «Η οικονομική κρίση και η ανάγκη για ίσες ευκαιρίες προς όλους μάς οδήγησαν σε αυτό το εγχείρημα, που ως τώρα μοιάζει να στέφεται με επιτυχία. Είμαστε περίπου 80 εθελοντές καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συνεργαζόμαστε με εθελοντές φοιτητές». 

Γεννήθηκε το 1971 και μεγάλωσε σε μια οικογένεια που του πρόσφερε όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζεται ένας νέος για να προχωρήσει στη ζωή και να έχει καλή σταδιοδρομία. Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, πέρασε στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών απ’ όπου το 1995 πήρε το πτυχίο του. Το βιογραφικό του, αξιοζήλευτο για πολλούς. 

Εργάστηκε ως καθηγητής για χρόνια διδάσκοντας Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία, Γεωγραφία και Πληροφορική σε σχολεία της Αθήνας αλλά και της Αγγλίας, όπως επίσης και σε ιδιωτικά κολέγια και πανεπιστήμια των δύο χωρών. Ακόμη, είχε θητεία στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών Μοναχών, στο Κολέγιο του Γουεστμίνστερ, στο Κολέγιο του Γουίμπλεντον, στη Σχολή Λάτιμερ και σε πολλά άλλα, με τελευταίο, όπως προαναφέραμε, το Κολλέγιο Αθηνών. 

Επίσης, είχε διδάξει Τεχνολογία της Μουσικής σε μουσικές σχολές του Λονδίνου και άλλων βρετανικών πόλεων, ενώ ο ίδιος συνέθετε μουσική. Μάλιστα τα τελευταία 25 χρόνια είχε δημιουργήσει το δικό του στούντιο στο οποίο καλούσε φίλους αλλά και μαθητές του για να παίξουν τη δική τους μουσική. Μιλούσε, εκτός από ελληνικά και αγγλικά, γαλλικά και βουλγαρικά, ενώ ήταν γνώστης και της νοηματικής γλώσσας. Στον ελεύθερο χρόνο του συνέθετε μουσική, διάβαζε πληθώρα βιβλίων, κυρίως ποιητικές συλλογές αλλά και μυθιστορήματα, ενώ ασχολιόταν και με τη γιόγκα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης