Τέλος στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού

Τέλος στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού

Άμεση αποφυλάκιση ασθενών κρατουμένων και ατόμων τρίτης ηλικίας - Δεν θα φυλακίζονται οι ανήλικοι 15-18 χρονών εκτός αν η ποινή τους είναι ισόβια κάθειρξη

Τέλος στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού
Τέλος στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού (τύπου Γ΄) θέτει –σε εφαρμογή των προγραμματικών δηλώσεων- ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, με πολυνομοσχέδιο που θα δώσει στην δημοσιότητα την ερχόμενη εβδομάδα και στην συνέχεια θα το καταθέσει στην Βουλή.

Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και άλλες ευνοϊκές ρυθμίσεις τόσο για τα παραβατικά ανήλικα άτομα, όσο και για την αποφυλάκιση ατόμων της τρίτης ηλικίας και ασθενών κρατουμένων.

Κλείσιμο
Προβλέπονται ακόμη, ευνοϊκές  ρυθμίσεις για τους χρηστές ναρκωτικών ουσιών, ενώ θα ρυθμίζονται επείγοντα θέματα του ποινικού και του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας.
Οι φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, θα καταργηθούν και θα διατηρηθεί μια μικρή πτέρυγα ασφαλείας, ενώ και στα άλλα καταστήματα κράτησης θα δημιουργηθούν τμήματα υψίστης ασφαλείας για ορισμένες περιπτώσεις κράτησης καταδικασθέντων.

Πάντως, δεν θα διατηρηθούν στο σύνολο τους οι φυλακές Δομοκού ως υψίστης ασφαλείας.
Παράλληλα, στο επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, προβλέπεται  ο αποκλεισμός της φυλάκισης ανηλίκων από 15 έως 18 ετών, εκτός των περιπτώσεων εκείνων που απειλούνται με ισόβια κάθειρξη.

Ακόμη, με διαδικασίες εξπρές θα απολύονται οι ασθενείς, υπερήλικες και τα άτομα με αναπηρίες, τα οποία σήμερα στοιβάζονται στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού, αλλά και στα άλλα νοσοκομεία και ιατρεία των καταστημάτων κράτησης.

Επίσης, στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ευνοϊκά μέτρα που θα διευκολύνουν την επιλογή της απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες,  αντί της  φυλάκισης, ενώ θα προβλέπει και άλλα μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης