Στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Λέσβο οι παράνομοι μετανάστες

Στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Λέσβο οι παράνομοι μετανάστες

Ξεκίνησε στη Λέσβο η απευθείας μεταφορά μεταναστών από τρίτες χώρες που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια της Λέσβου μετά από σχετικές αποφάσεις του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Λέσβο οι παράνομοι μετανάστες
H  απευθείας μεταφορά νεοεισερχόμενων από τα θαλάσσια σύνορα υπηκόων τρίτων χωρών στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια της Λέσβου άρχισε έπειτα από αποφάσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την αποτελεσματική διαχείριση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης σε περιοχές που εντοπίζονται αυξανόμενες ροές.

Στη θαλάσσια περιοχή και τις ακτές της Λέσβου από τις αρχές του 2014 έχουν σημειωθεί τα περισσότερα περιστατικά παράνομης διέλευσης θαλασσίων συνόρων από κάθε άλλο νησί στο ανατολικό Αιγαίο.

«Η νέα διαδικασία υλοποιείται μετά από τη στενή συνεργασία των τοπικών Αρχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και ΕΛ.ΑΣ. που έχει αναπτυχθεί και στοχεύει αφενός στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας της τοπικής κοινωνίας της νήσου Λέσβου και αφετέρου στην τόνωση των τουριστικών δυνατοτήτων του νησιού, καθώς εξαλείφει οριστικά τις εικόνες της παραμονής μεταναστών στον ανοικτό χώρο του λιμανιού» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού: «Παράλληλα, η άμεση μεταφορά στη Μόρια εξασφαλίζει την καταγραφή καθ’ ενός νεοεισερχόμενου αλλοδαπού, τον άμεσο προληπτικό ιατρικό έλεγχό του, καθώς και την παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης και νομικής υποστήριξης. Συγχρόνως, επιτυγχάνεται ο άμεσος εντοπισμός των δικαιούχων διεθνούς προστασίας, όπως ορίζεται από την ισχύουσα Εθνική, Κοινοτική και Διεθνή νομοθεσία, καθώς και του πλήρους σεβασμού των ανθρωπίνων και θεμελιωδών δικαιωμάτων».

 «Λόγω της δραματικής αύξησης των τελευταίων μηνών, χρειάζεται η συνεργασία όλων, είτε περιφερειακής και δημοτικής διοίκησης είτε κεντρικής, ώστε να μην υπάρξουν εικόνες που να ντροπιάζουν το νησί της Λέσβου. Δε θέλω σε καμία περίπτωση το λιμάνι της Μυτιλήνης να γίνεται προανακριτικός χώρος παράνομων μεταναστών, διότι υπάρχουν τεράστιες τουριστικές δυνατότητες και πρέπει να τις αναδείξουμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να έχουμε λύσεις σε βοηθητικούς χώρους πρώτης υποδοχής, ώστε σε πολύ μεγάλα περιστατικά να μην προκαλείται πρόβλημα με μετανάστες που στοιβάζονται στο λιμάνι που είναι η βιτρίνα της πόλης» επισημαίνει ο ΥΝΑ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης