Στην Κρήτη «καύσωνας», στον Έβρο κρυώνουν

Στην Κρήτη «καύσωνας», στον Έβρο κρυώνουν

Στους 38 βαθμούς το θερμόμετρο στο Λασίθι, μετά βίας θα φτάσει τους 14 το μεσημέρι στην Ορεστιάδα

Στην Κρήτη «καύσωνας», στον Έβρο κρυώνουν
Τι κι αν διανύουμε το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, τι κι αν μόλις την περασμένη εβδομάδα οι καταιγίδες που σημειώθηκαν
είχαν τέτοια σφοδρότητα που ακόμα και ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, στην Κρήτη το καλοκαίρι όχι μόνο δεν έχει τελειώσει, αλλά η θερμοκρασία πλησιάζει τους 40 βαθμούς! Συγκεκριμένα, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, το μεσημέρι ο υδράργυρος θα φτάσει τους 38 βαθμούς, ενώ στο Ηράκλειο, τις Βρύσες Χανίων και τη Νέα Αλικαρνασσό τους 37. 

Χθες Δευτέρα, οι θερμοκρασίες - ρεκόρ, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκαν στις Βρύσες Χανίων 35,8 βαθμοί, την Μονεμβάσια 35,5 βαθμοί, ενώ στην Σπάρτη, την Παλαιόχωρα, και τους Αγίους Θεοδώτους έφτασαν τους 35,1. 

Κλείσιμο
Αντίθετα, στον ακριτικό Έβρο, οι υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα αναμένεται να σημειωθούν σε Ορεστιάδα και Μεταξάδες και δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τους 14 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις πρώτες πρωινές ώρες, το θερμόμετρο στις περιοχές αυτές δείχνει θερμοκρασίες ακόμα και κάτω από τους 10 βαθμούς, όπως για παράδειγμα το πρωί του Σαββάτου, που ο υδράργυρος έδειξε 8 βαθμούς στο Διδυμότειχο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης