Πανεπιστήμιο Αθηνών: Με πανό και συνθήματα ζήτησαν να μη διαγραφούν οι αιώνιοι φοιτητές

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Με πανό και συνθήματα ζήτησαν να μη διαγραφούν οι αιώνιοι φοιτητές

Φοιτητές των ΕΑΑΚ εισέβαλαν στην Σύγκλητο την ώρα του αγιασμού - «Θα μείνετε, όσο σας το επιτρέπει ο νόμος» απάντησε ο νέος πρύτανης του ΕΚΠΑ Θ.Φορτσάκης

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Με πανό και συνθήματα ζήτησαν να μη διαγραφούν οι αιώνιοι φοιτητές
Διαμαρτυρία φοιτητών κατά των διαγραφών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας κατά την διάρκεια της τέλεσης του καθιερωμένου αγιασμού για την ανάληψη των καθηκόντων πρύτανη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από τον καθηγητή Θεόθωρο Φορτσάκη στην παλαιά αίθουσα της Συγκλήτου.

Κρατώντας πανό το όποιο έγραφε και το κεντρικό σύνθημα των φοιτητών «Λοβέρδο και Φορτσάκη ακούστε το καλά, οι διαγραφές θα μείνουν στα χαρτιά» και το οποίο είχε την υπογραφή της φοιτητικής παράταξης των ΕΑΑΚ, οι φοιτητές κατάφεραν και μπήκαν στο χώρο της εκδήλωσης για να διαμαρτυρηθούν και κάθισαν μέχρι να τελειώσει ο αγιασμός.

Στην συνέχεια ήρθαν τετ-α -τετ με τον νέο Πρύτανη του ΕΚΠΑ στον οποίο έθεσαν τα ζητήματα που αφορούν στις διαγραφές των φοιτητών, το θέμα του ασύλου και της απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων λαμβάνοντας την απάντηση του κ. Φορτσάκη ότι για όλα «θα ισχύσει ο νόμος».


Κλείσιμο





Αξίζει να αναφερθεί πως και την προηγούμενη Πέμπτη στην εκδήλωση της παράδοσης παραλαβής της Πρυτανείας, ομάδα φοιτητών διαμαρτυρήθηκε για τις επικείμενες διαγραφές φωνάζοντας τα ίδια συνθήματα με τον κ. Φορτσάκη να αποχωρεί από την αίθουσα προκειμένου να επικρατήσει ηρεμία.

Στις δηλώσεις του ο νέος Πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Σε αυτόν το χώρο που είναι ταγμένος στον διάλογο και στην ειρηνική μετάδοση γνώσης, επιχειρεί μια μειοψηφία να επιβάλει την γνώμη της με τη βία, αυτό το φαινόμενο πρέπει να εξαλειφθεί. Αυτό το φαινόμενο θα εξαλειφθεί με την πειθώ αλλά εάν η πειθώ δε λειτουργήσει, τότε το πανεπιστήμιο θα λάβει τα μέτρα εκείνα που είναι αναγκαία για τη φύλαξή του. Δε θα αφήσουμε τον δημόσιο χώρο του Πανεπιστημίου βορά σε πράξεις βίας και πράξεις παρανομίας».








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης