Την Πέμπτη η απόφαση από τον Άρειο Πάγο για τις καθαρίστριες

Την Πέμπτη η απόφαση από τον Άρειο Πάγο για τις καθαρίστριες

Ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία τους και γύρισαν στην Καραγιώργη Σερβίας όπου βρίσκονται εδώ και 35 μέρες

Θερμό Νοέμβριο προβλέπουν οι δάσκαλοι
Την Πέμπτη η απόφαση από τον Άρειο Πάγο για τις καθαρίστριες
Τελείωσε η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση των απολυμένων καθαριστριών, ενώ την Πέμπτη αναμένεται η απόφαση. Οι ίδιες ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία τους και γύρισαν στην Καραγιώργη Σερβίας όπου βρίσκονται εδώ και 35 μέρες.

Όλο το πρωί οι απολυμένες καθαρίστριες βρίσκονταν έξω από τον Άρειο Πάγο, εκεί όπου συζητήθηκε σήμερα το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών για αναστολή και ακύρωση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου υπέρ των καθαριστριών.

Κλείσιμο


Οι καθαρίστριες ζήτησαν η κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου και να τις επαναπροσλάβει, και συνεχίζουν σε καθημερινή βάση τις κινητοποιήσεις τους έξω από το υπουργείο Οικονομικών.



Στο πλευρό των καθαριστριών βρέθηκαν εφοριακοί, σχολικοί φύλακες και άλλες ομάδες αλληλέγγυων που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα.



Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Μαΐου, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ακύρωσε τις απολύσεις 397 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. 



Στο σκεπτικό της απόφασης του (αριθμός 1584/2014) το δικαστήριο, που διατάσσει να είναι προσωρινά εκτελεστή η κρίση του, διατυπώνει τη θέση ότι η διαθεσιμότητα των καθαριστριών αντίκειται στο Δημόσιο συμφέρον και τονίζει πως «ήταν προδήλως ασύμφορη να εξυπηρετήσει τον σκοπό του νόμου». 



Τονίζει δε, πως η διαδικασία που εφαρμόστηκε στις συγκεκριμένες εργαζόμενες του ΥΠΟΙΚ ουσιαστικά ισοδυναμεί με καταγγελία των συμβάσεων εργασίας τους.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών προσέφυγε στον Αρειο Πάγο κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου, ζητώντας την αναστολή της εκτέλεσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης