Δείτε φωτογραφίες: Λιοντάρια μάχονται με κροκόδειλο για το κουφάρι ενός ελέφαντα

Δείτε φωτογραφίες: Λιοντάρια μάχονται με κροκόδειλο για το κουφάρι ενός ελέφαντα

«Μάχη γιγάντων» δόθηκε στις ακτές ποταμού στην Κένυα μεταξύ μιας ομάδας λιονταριών και ενός κροκόδειλου για το ποιος θα αποκτήσει το σώμα ενός νεκρού ελέφαντα

Δείτε φωτογραφίες: Λιοντάρια μάχονται με κροκόδειλο για το κουφάρι ενός ελέφαντα
Στην περιοχή Samburu, στη βόρεια Κένυα, μια ομάδα λιονταριών είχε βρει το κουφάρι ενός ελέφαντα και θεώρησε ότι εξασφάλισε το γεύμα της ημέρας... Τα λιοντάρια βρισκόντουσαν μαζί με τα μικρά τους στις όχθες ποταμού, όταν ξαφνικά ένας πεινασμένος κροκόδειλος έκανε την εμφάνισή του για να διεκδικήσει και εκείνος μερίδιο στο γεύμα των λιονταριών.



Ο 50χρονος Βιετναμέζος φωτογράφος Hung Ta, βρισκόταν στην περιοχή για σαφάρι και απαθανάτισε τις μοναδικές στιγμές. Ο ίδιος δήλωσε αργότερα ότι τα λιοντάρια επιτέθηκαν πρώτα στον κροκόδειλο, επειδή φοβήθηκαν για την ασφάλεια των μικρών τους και άρχισαν να δαγκώνουν  το τεράστιο ερπετό στα πόδια, αποφεύγοντας όμως με προσοχή τα σαγόνια του...

Κλείσιμο


Τελικά η επική μάχη είχε νικητή και ηττημένο. Ηττημένος ήταν ο κροκόδειλος, που μετά την επίθεση των λιονταριών αναγκάστηκε να αποσυρθεί στα βαθιά νερά του ποταμού και να τους αφήσει τον σκελετό του νεκρού ελέφαντα.



Ο 50χρονος φωτογράφος δήλωσε για το σπάνιο περιστατικό: «Ήταν εκπληκτικό να βλέπουμε αυτή την μάχη. Δεν είναι πολύ συχνό φαινόμενο να βλέπει κανείς αυτά τα δύο αρπακτικά να πολεμούν και μάλιστα καμία από τις δύο πλευρές δεν υποτίμησε τον αντίπαλό της».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης