Νότιος Αφρική: Σε 77 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε λαθροθήρας ρινόκερων!

Νότιος Αφρική: Σε 77 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε λαθροθήρας ρινόκερων!

Σε μια προσπάθεια να αποτραπεί το λαθραίο κυνήγι των ρινόκερων στην Νότιο Αφρική, δικαστήριο επέβαλε την παραδειγματική ποινή 77 ετών φυλάκισης σε λαθροθήρα που σκότωσε τρεις ρινόκερους στο Kruger National Park

Νότιος Αφρική: Σε 77 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε λαθροθήρας ρινόκερων!
Παρά τους ισχυρισμούς του λαθροθήρα Manda  Chauke σε δικαστήριο της Νοτίου Αφρικής, ότι σκότωσε τρεις ρινόκερους στο Kruger International Park το 2011, επειδή τον παρέσυραν οι δύο συνεργοί του, το δικαστήριο δεν πείστηκε και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 77 ετών, για παραδειγματισμό και με στόχο να αποτραπεί  η λαθροθηρία ρινόκερων στην χώρα, που έχει πάρει μεγάλη έκταση.



Ο Manda Chauke βρέθηκε αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της λαθροθηρίας, της καταπάτησης εθνικού πάρκου, της κλοπής κέρατου ρινόκερων, αλλά και της παράνομης οπλοκατοχής, αφού όταν αυτός και οι δύο συνεργοί του εντοπίστηκαν από τους φύλακες του πάρκου, ο λαθροθήρας έβγαλε όπλο και ένας από τους συνεργούς του σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών, ενώ ο άλλος κατάφερε να διαφύγει.

Ο εκπρόσωπος του πάρκου δήλωσε ότι η ποινή που το δικαστήριο επέβαλε στον λαθροθήρα αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται το μέγεθος των αρνητικών επιπτώσεων που έχει η λαθροθηρία ρινόκερων στην χώρα, όχι μόνο για την καταστροφή της άγριας πανίδας, αλλά και για οικονομικούς λόγους, αφού τα εθνικά πάρκα στην χώρα αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες.
Κλείσιμο

Η Νότιος Αφρική είναι η χώρα που «φιλοξενεί» το 70% του πληθυσμού των ρινόκερων παγκοσμίως, αλλά ο πληθυσμός αυτός έχει μειωθεί δραματικά από το παράνομο κυνήγι αυτών των ζώων, εξαιτίας του κέρατου που φέρουν και το οποίο πωλείται παράνομα σε υψηλές τιμές στις αγορές της Ασίας.

Ειδικότερα, στην Κίνα και στο Βιετνάμ, πολλοί πιστεύουν ότι το κέρατο του ρινόκερου φέρνει καλή τύχη, είναι σύμβολο κύρους και έχει θεραπευτικές ιδιότητες, χωρίς να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο!

Μόνο το 2013 θανατώθηκαν από λαθροθήρες 1.004 ρινόκεροι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει στην δημοσιότητα η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής, ενώ μέσα στο 2014 έχουν θανατωθεί μέχρι τώρα 370 ρινόκεροι και έχουν συλληφθεί 62 άτομα για λαθροθηρία ρινόκερων σε εθνικά πάρκα της χώρας. Πολλοί λαθροθήρες προέρχονται από την γειτονική Μοζαμβίκη και εισέρχονται παράνομα στην χώρα για να κυνηγήσουν ρινόκερους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης