Κι όμως, ο Π.Καμμένος έδωσε επιστολή στον Πρόεδρο...

Κι όμως, ο Π.Καμμένος έδωσε επιστολή στον Πρόεδρο...

Παρά τους ισχυρισμούς του ότι η επιστολή του πλαστογραφήθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Πάνος Καμμένος διαψεύδεται από τα πρακτικά - "Ευχαρίστως να σας δώσω τις προτάσεις μου σε μία επιστολή", είπε απευθυνόμενος στον Κ. Παπούλια

Κι όμως, ο Π.Καμμένος έδωσε επιστολή στον Πρόεδρο...
Τέλος στο σήριαλ για το αν ο πρόεδρος του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενεχείρισε ή όχι επιστολή στον Κάρολο Παπούλια με τις προϋποθέσεις για την συμμετοχή του στην κυβέρνηση δίνεται το πρωί της Τρίτης, μετά τη δημοσιοποίηση από την Προεδρία της Δημοκρατίας των πρακτικών της συνάντησης που είχε την Κυριακή με τον κ. Παπούλια.
 
"Θα θέλαμε τις θέσεις που εμείς θα διατυπώσουμε να τις διατυπώσουμε προς όλους τους πολιτικούς Αρχηγούς, διότι πιστεύουμε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ότι μπορεί να βρεθεί λύση και πρέπει να βρεθεί λύση για τη χώρα. Να κυβερνηθεί η χώρα, όχι όμως υπό επιτροπεία. Και εάν πράγματι αυτό το οποίο περιγράφουν για την κατάσταση που οδηγεί στη χρεοκοπία να προχωρήσουμε σε συνέχιση συμφωνιών, όπως τα μνημόνια 1 και 2, τα οποία θεωρούμε άκυρα και αντισυνταγματικά και τα οποία θα οδηγήσουν στην απώλεια της ασυλίας της χώρας και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και επειδή οι στιγμές είναι πάρα πολύ σημαντικές, σας ζητώ, κύριε Πρόεδρε, με τη συνταγματική ιδιότητα που έχετε, να το κάνουμε τώρα, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να συναποφασίσουμε μία εθνική στροφή", επισημαίνει ο κ. Καμμένος.
 
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας "στα πλαίσια της συσκέψεως των πολιτικών Αρχηγών να έρθουν εδώ ενώπιον των πολιτικών Αρχηγών οι χειριστές των θεμάτων, δηλαδή το Υπουργείο Οικονομικών -ο Γενικός Γραμματέας- το Υπουργείο Εξωτερικών -ο Γενικός Γραμματέας- ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας, για να έχουμε πλήρη, αληθινή εικόνα του τι συμβαίνει στη χώρα και όχι με επιστολές, των οποίων δεν μπορούμε να κάνουμε χρήση προς τον ελληνικό λαό". Όπως εξήγησε ο κ. Καμμένος, αυτό αποτελεί προαπαιτούμενο για "να ενημερωθούμε για την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας και όχι με non paper, να ενημερωθούμε για την κατάσταση στα εξωτερικά, για τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας και να ενημερωθούμε από το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για την πραγματική οικονομία, ώστε να μπορέσουμε να αποφασίσουμε".
 
Κλείσιμο
Στη συνέχεια, ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος προς τον κ. Παπούλια υπογραμμίζει: "Κύριε Πρόεδρε, θέλω να σας εκθέσω τις επτά βασικές πολιτικές θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οι οποίες εμείς θεωρούμε ότι είναι προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση από εδώ και πέρα και θα ήθελα να σας παρακαλέσω, βάσει του εθνικού σας ρόλου, να τις διαβιβάσετε στους υπόλοιπους πολιτικούς Αρχηγούς. Από τη στιγμή που θα υπάρχει συμφωνία, εμείς είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε στη συμμετοχή μας σε αυτήν την κυβέρνηση, στη στήριξή μας σε αυτήν την κυβέρνηση με οποιονδήποτε τρόπο.

Καταρχήν, θέλω να σας πω ότι όλα αυτά προκύπτουν από την ιδρυτική μας διακήρυξη και έχουμε την εντολή του ελληνικού λαού να το πράξουμε.

Το πρώτο είναι η άμεση ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, σύμφωνα με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας σε όλη την Επικράτεια και σε πλήρες εύρος.
Δεύτερον, η άμεση ανάληψη του καταστατικού ελέγχου και της μετοχικής πλειοψηφίας της Τράπεζας της Ελλάδος. Αυτό το δεύτερο σημείο το θεωρούμε απολύτως απαραίτητο, διότι η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ουσιαστικά εκείνη η οποία έχει υπογράψει μαζί με τους δανειστές τις συμβάσεις δανεισμού. Δεν μπορεί, λοιπόν, η Τράπεζα της Ελλάδος να βρίσκεται σε χέρια ιδιωτών και μάλιστα μη Ελλήνων.

Η τρίτη πολιτική θέση και προϋπόθεση είναι η συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους της χώρας από το 1974 μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένου και του προγράμματος της πρώτης δανειακής σύμβασης, του PSI και της δεύτερης δανειακής σύμβασης.

Η τέταρτη βασική πολιτική θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων επί τη βάσει των αρχών που καθορίζονται στις ευρωπαϊκές συνθήκες.
Η πέμπτη θέση είναι η ομόφωνη διακομματική πρόταση αναθεωρήσεως του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης Υπουργών με άμεση εφαρμογή ήδη από την πρώτη συνεδρίαση της Βουλής και έλεγχος του «πόθεν έσχες» πολιτικών προσώπων από το 1974 και μέχρι σήμερα, με άμεση απόδοση ευθυνών. Η ατιμωρησία, κύριε Πρόεδρε, έχει οδηγήσει σε αναξιοπιστία πλέον των πολιτικών εκ μέρους των πολιτών. Είναι θέμα δημοκρατίας και όπως είχα την τύχη να σας πω την ημέρα που συναντηθήκαμε για τη δημιουργία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για εμάς είναι το βασικότερο θέμα, η απόσταση πλέον μεταξύ της λαϊκής βούλησης και της πολιτικής εκπροσωπήσεως.

Το έκτο θέμα, που για εμάς είναι βασική πολιτική θέση, είναι η ενημέρωση του συνόλου της Εθνικής Αντιπροσωπείας σχετικά με τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων από το 2009 μέχρι και σήμερα, με παράλληλη αποδέσμευση όλων των εγγράφων, συμφωνιών και τυχόν κρυφών πρωτοκόλλων που έχουν συμφωνηθεί ή υπογραφεί από μέρους των ελληνικών κυβερνήσεων.

Έβδομον, η εξάντληση του συνόλου των νομικών, πολιτικών και άλλων εργαλείων για την είσπραξη του συνόλου των οφειλών της Γερμανίας από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εννοώ τις πολεμικές αποζημιώσεις, τα δάνεια, όπως επίσης και τις ζημιές που έχουν γίνει σε εγκαταστάσεις και σε ανθρώπινο δυναμικό".
 
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Καμμένος τονίζει απευθυνόμενος στο συνομιλητή του: "Αυτές είναι οι προϋποθέσεις, κύριε Πρόεδρε, με τις οποίες είμαστε διατεθειμένοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να συμμετέχουμε σε περαιτέρω διάλογο με τους υπολοίπους Αρχηγούς κομμάτων".
 
Απαντώντας, ο κ. Παπούλιας ρωτά τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων: "Μπορώ να έχω αυτόν τον κατάλογο των προτάσεών σας;"
 
Η ανταπάντηση του κ. Καμμένου είναι η εξής: "Ευχαρίστως να τον δώσω στη Γραμματεία σας σε μία επιστολή. Μάλιστα, μπορώ να σας πω ότι εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεσμευόμαστε στο σύνολο της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Το λέω αυτό, διότι δεσμευόμαστε ότι οποιαδήποτε λύση μπορεί να δοθεί, πέραν της συμφωνίας των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, και από τη Βουλή των Ελλήνων. Εσείς, που είστε ο παλαιότερος ίσως κοινοβουλευτικός, πριν πάρετε τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ξέρω ότι πιστεύετε στην κοινοβουλευτική δημοκρατία. Και εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να συνεδριάσει η Βουλή των Ελλήνων μετά την ορκωμοσία και να ερωτηθούν οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού".

Πέραν πάσης αμφιβολίας, όπως προκύπτει από τα επίσημα απομαγνηματοφωνημένα κείμενα της συνάντησης του κ. Παπούλια με τον κ. Καμμένο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιστολή με τα 7 σημεία-προϋποθέσεις για τη συνεργασία του κόμματός του με τα άλλα πολιτικά κόμματα.
Προκύπτει επίσης ότι ο κ. Καμμένος που ισχυρίστηκε ότι "δεν έχω δώσει κανένα χαρτί στην προεδρία", φτάνοντας στο σημείο να μιλήσει για προβοκάτσιες και... πλαστογραφίες από την προεδρία της Δημοκρατίας είναι απολύτως εκτεθειμένος.
 
Το περιεχόμενο του εγγράφου το ανέγνωσε ο ίδιος ο κ. Καμμένος στον κ. Παπούλια και έπειτα από αίτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας το παρέδωσε στην γραμματεία της Προεδρίας προκειμένου να δοθεί στους αρχηγούς των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων...

"Κύριε Πρόεδρε, θέλω να σας εκθέσω τις επτά βασικές πολιτικές θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οι οποίες εμείς θεωρούμε ότι είναι προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση από εδώ και πέρα και θα ήθελα να σας παρακαλέσω, βάσει του εθνικού σας ρόλου, να τις διαβιβάσετε στους υπόλοιπους πολιτικούς Αρχηγούς", ήταν η ακριβής φράση του κ. Καμμένου που αποκαλύπτει όλη την αλήθεια και δημιουργεί ερωτήματα για τους λόγους που εκ των υστέρων οδηγησαν τον πρόεδρο των Ανεξάρητων Ελλήνων στην απόφαση να υπαναχωρήσει και να δηλώσει ότι αγνοεί την ύπαρξη του εγγράφου που ο ίδιος ενεχείρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας...

Διαβάστε εδώ τα πρακτικά της συνάντησης του κ. Παπούλια με τον κ. Καμμένο


«Αδιάσειστα στοιχεία για τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων»
 
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες κρίσιμες ώρες και τα οποία προφανέστατα εντάσσονται στη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της εργώδους προσπάθειας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να δοθεί λύση στα κρίσιμα ζητήματα της χώρας, παραθέτουν τα εξής αδιάσειστα στοιχεία:
 
1.   Ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος, αρνήθηκε να παραλάβει ή και να συζητήσει με τον κ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επί του non paper του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Με αυτή την ανυποχώρητη θέση περί μη αναγνώρισης των non paper ως επίσημων εγγράφων,  δεν υπήρχε περίπτωση ο κ.Καμμένος να παραδώσει non paper στον κ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
2.  Από τα επίσημα πρακτικά που δημοσιοποίησε η Προεδρία της Δημοκρατίας, δεν προκύπτει, ούτε στο ελάχιστο ότι ο κ.Πάνος Καμμένος παρέδωσε στον κ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας το οποιοδήποτε έγγραφο, πλην του Οικονομικού Προγράμματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, 57 σελίδων, σε βιβλιοδεσία με σπατάλη, πρόγραμμα το οποίο είναι αναρτημένο και στην επίσημη ιστοσελίδα anexartitoiellines.gr.
 
ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΧΑΡΤΙ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ κ.ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 
3.  Τα 7 σημεία που ανέγνωσε ο κ.Πάνος Καμμένος και μόνο αυτά, στον κ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν δόθηκαν στον κ.Πρόεδρο.Από τα επίσημα πρακτικά προκύπτει ότι τα 7 αυτά σημεία τα ζήτησε γραπτώς ο κ.Παπούλιας και ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ απάντησε ότι θα τα στείλει στη Γραμματεία της Προεδρίας της Δημοκρατίας με επιστολή.
 
Παρ' όλα αυτά, ο Εκπρόσωπος του Κινήματος Τέρενς Κουίκ, έστειλε το ίδιο βράδυ, στις 22.05 στη Προεδρία της Δημοκρατίας, ηλεκτρονικό μήνυμα με τις πλήρεις δηλώσεις του κ.Πάνου Καμμένου μετά τη συνάντηση, στις οποίες περιλαμβάνοντο αναλυτικά ΚΑΙ τα 7 σημεία.
 
4.  Όταν Δευτέρα βράδυ 14 Μαΐου, ανέκυψε το ζήτημα του επίμαχου εγγράφου, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Κ.Προέδρου της Δημοκρατίας Πρέσβυ κ. Κωνσταντίνο Μπίτσιο, ο οποίος σε σχετικό ερώτημα απάντησε στον κ.Καμμένο ότι έγγραφο που επεδείκνυαν τα ΜΜΕ, δεν υπήρχε στα πρακτικά, παρά μόνο το Οικονομικό Πρόγραμμα του Κινήματος.
 
Μία ώρα αργότερα, σε νεότερη επικοινωνία, ο κ.Μπίτσιος, διαψεύδοντας την προηγούμενη δήλωσή του, ανέφερε στον κ.Καμμένο ότι το επίμαχο έγγραφο του το παρέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης