«Πράσινο φως» από το EWG για τη δόση των 5,7 δισ. ευρώ: Μέχρι τα μέσα Μαρτίου η εκταμίευση

«Πράσινο φως» από το EWG για τη δόση των 5,7 δισ. ευρώ: Μέχρι τα μέσα Μαρτίου η εκταμίευση

Μετά την επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε όλη τη χώρα - Το επόμενο βήμα της διαδικασίας προβλέπει την έγκριση από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια

«Πράσινο φως» από το EWG για τη δόση των 5,7 δισ. ευρώ: Μέχρι τα μέσα Μαρτίου η εκταμίευση
«Το προαπαιτούμενο για τους πλειστηριασμούς κλείνει», ανέφερε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο protothema.gr, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνοντας την είδηση που μετέδωσε πρώτο χθες το site μας, ότι και το τελευταίο προαπαιτούμενο, η γεωγραφική εξάπλωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θεωρείται καλυμμένο και ότι το Euroworking Group επρόκειτο, όπως συνέβη τελικά, να δώσει το «πράσινο φως» για τη δόση. 

Όπως εξηγούσε το πρωί στο «p
rotothema.gr» έτερο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, η διαδικασία στη συνέχεια προβλέπει την έγκριση από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια και ότι θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ESM για την αποδέσμευση των 5,7 δισ. ευρώ.

Κλείσιμο
Στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών που εκδόθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι αναφέρονται τα εξής:

Μόλις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του EWG. Συζητήθηκε η σημερινή Έκθεση Συμμόρφωσης, επιβεβαιώθηκε η εκπλήρωση των υποχρεώσεων που ανέλαβε η χώρα και ολοκληρώθηκε και τυπικά η τρίτη αξιολόγηση.

Η εκταμίευση της πρώτης δόσης των 5,7 δισ. θα γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών στα εθνικά κοινοβούλια χωρών-μελών της ευρωζώνης και μέχρι τα μέσα Μαρτίου 2018.

Η συζήτηση που διεξάγεται εντατικά εδώ και ένα μήνα σε τεχνικό επίπεδο για την παραμετροποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο και συνεχίζεται.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης