Θεσμοί: Εποικοδομητικές οι επαφές στην Αθήνα

Θεσμοί: Εποικοδομητικές οι επαφές στην Αθήνα

Αναχώρησαν οι θεσμοί με ανοιχτά θέματα στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, τις αντικειμενικές τιμές, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι θεσμοί, μετά τις επαφές τους με την ελληνική κυβέρνηση στην Αθήνα, κάνοντας λόγο για εποικοδομητικές συζητήσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος των θεσμών δήλωσε πως «έγιναν εποικοδομητικές συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο των προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η εργασία θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες ώστε να υπάρξει περαιτέρω πρόοδος και ολοκλήρωσή τους. Οι ελληνικές Αρχές δεσμεύτηκαν να εφαρμόσουν τις απαιτούμενες ενέργειες για την έγκαιρη ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής».

Οι θεσμοί αναχώρησαν σήμερα το πρωί από το Χίλτον με ανοιχτά θέματα στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, τις αντικειμενικές τιμές, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τς έρευνες για τις εισαγγελικές παραγγελίες, θέματα, τα οποία θα πρέπει να επιλύσει το ταχύτερο η κυβέρνηση μέσα στις επόμενες εβδομάδες προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα και έγκαιρα η τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση. Στόχος της κυβέρνησης είναι όλες οι εκκρεμότητες να έχουν κλείσει ως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Όπως ανέφερε ο υπ. Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος μετά το πέρας του α' γύρου των συναντήσεων με τους θεσμούς στην Αθήνα για τα 88 προαπαιτούμενα της τελευταίας αξιολόγησης, «επήλθε συμφωνία στο χρονοδιάγραμμα που πρέπει να ακολουθηθεί και στα εμπόδια που πρέπει να αντιμετωπιστούν», τα οποία «είναι κυρίως τεχνικής φύσεως», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το εάν θα προκύψουν ζητήματα πολιτικής θα φανεί όταν θα προχωρήσει η συζήτηση σε θέματα ουσίας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «μεγάλης δυσκολίας» το θέμα της αλλαγής των αντικειμενικών αξιών αλλά τόνισε ότι πρέπει να τηρηθούν οι χρονικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, δηλαδή ως το τέλος του μήνα να έχουν επιδοθεί οι νέες τιμές και στη συνέχεια να αλλάξει ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pyatt_2

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα ανέφερε ότι οι ΗΠΑ βλέπουν τη χώρα μας ως «πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή» - Τι δήλωσε σε δείπνο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού επιμελητηρίου στη Νέα Υόρκη 

germanos-reuters

Σύμφωνα με το Reuters ανώτατος Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε πως η χώρα μας είναι πιθανό να λάβει έως και 15 δισ. ευρώ με στόχο τη σταθεροποίηση της οικονομίας της, μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος 

4