PROTOTHEMA

Οικονομία

«Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στις αγορές», είπε

Μοσκοβισί: Δεν θέλω να δω ένα τέταρτο πρόγραμμα για την Ελλάδα

Μοσκοβισί: Δεν θέλω να δω ένα τέταρτο πρόγραμμα για την Ελλάδα

Είμαι αισιόδοξος πως θα ολοκληρωθεί το ελληνικό πρόγραμμα μέχρι το καλοκαίρι, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών 

«Είμαι αισιόδοξος ότι μετά από μια μακρά δεκαετία της κρίσης θα δούμε το φως στην άκρη του τούνελ και ότι το καλοκαίρι του 2018 θα είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε με επιτυχία το πρόγραμμα για την Ελλάδα, χωρίς να ξεκινήσουμε ένα νέο». Τα παραπάνω δήλωσε ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, απαντώντας σε ερωτήσεις μετά την ομιλία του στο Ινστιτούτο Brookings, το βράδυ της Δευτέρας στις ΗΠΑ.


Ο Γάλλος επίτροπος δήλωσε ότι «δεν θέλω να δω ένα τέταρτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί, και (η Ελλάδα) θα πρέπει να επιστρέψει στις αγορές με χαμηλό πρόστιμο, να γίνει μια ελκυστική χώρα για τους επενδυτές, να επιστρέψει στην ανάπτυξη και την απασχόληση μέσω των μεταρρυθμίσεων».

Πρόσθεσε ότι «στην περίπτωση της Ελλάδας δεν είμαι λογικά αισιόδοξος ή προσεκτικός. Είμαι αισιόδοξος. Θα ολοκληρώσουμε αυτό το πρόγραμμα πριν από τον Αύγουστο. Λογικά τι σημαίνει το συμπέρασμα; Θέλω να είναι ένα καθαρό, σωστό, επιτυχές συμπέρασμα. Για μένα, τόνισε, πρώτα η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει μεταρρυθμίσεις. Βλέπουμε τώρα την τρίτη αξιολόγηση στο πρόγραμμα, κατά την άποψή μου, ότι πρόκειται περίπου για το τέλος του τρέχοντος έτους, αφορά κυρίως την εφαρμογή, αλλά η ελληνική πλευρά πρέπει να επιτύχει μεταρρυθμίσεις. Αυτό το έπραξε από τον Ιούλιο του 2015».

Και τότε, συνέχισε, «πρέπει να προετοιμάσουμε τις παραχωρήσεις ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές με καλά επιτόκια. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα του χρέους, όπως προβλεπόταν, όπως αποφασίστηκε (από το Eurogroup). Έχουμε λάβει ορισμένα μέτρα και δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Πρέπει να οικοδομήσουμε μια στρατηγική από κοινού. Ξεκινήσαμε αυτή τη συζήτηση, συναντήθηκα με τον υπουργό Τσακαλώτο πριν από δύο εβδομάδες και είχα μία πολύ θετική συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup και νομίζω ότι όλοι κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση».

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί, το ΔΝΤ είναι ένας «πολύ σημαντικός» εταίρος. «Δεν θα ήθελα να σκεφτούμε την έξοδο του ΔΝΤ και το λέω σε Έλληνες φίλους μου, που δεν είναι λογικό να το κάνουμε αυτό, ότι δεν είναι ο σωστός τρόπος να το κάνουμε αυτό. Δεν μπορώ να πω πόσο θα είναι το ΔΝΤ. Θα εξαρτηθεί επίσης από την ποιότητα των λύσεων που καταφέρνουμε να βρούμε. Και θα δούμε τι συμβαίνει μετά το τέλος του προγράμματος».

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Αριστερο μνημονιο19/09/201716:45

Και εγω δεν θελω να ξαναδω την πεθερα μου...

Απάντηση
Βασίλης19/09/201715:58

Για να γλυτώσει η χώρα από τα νέα μνημόνια των οικονομικών μέτρων της μείωσης των αποδοχών των συνταξιούχων και των υπαλλήλων, πρέπει να αντιμετωπισθούν η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή, οι οικονομικές και οι εργασιακές παραβάσεις των επαγγελματιών και των εργοδοτών, μέσω των ελέγχων και των κυρώσεων των αρμόδιων κρατικών Υπηρεσιών για τις αντικανονικότητες της επιχειρηματικότητας και κατόπιν των τηλεφωνικών καταγγελιών των παρανομιών της αγοράς από τους πελάτες και τους απασχολουμένους σε φορείς αποκατάστασης της νομιμότητας, όπως Σ Δ Ο Ε 1517, οικονομική αστυνομία 11012, προστασία καταναλωτών 1520, προστασία εργαζομένων 15512, προστασία πολιτών 100 κλπ.

Απάντηση
giannis19/09/201714:00

Είτε το δεις είτε όχι mister Μόσκο, εμείς ο λαός Βουλγαρία θα γίνουμε, η διαφορά με τους Βούλγαρους είναι ότι αυτοί ξεκίνησαν από κάτω προς τα πάνω ενώ εμείς είμαστε (κάποτε) επάνω και πάμε προς τον πάτο.

Απάντηση
Ε ...19/09/201712:42

... τότε, δες αντί αυτού μια ... ελληνική χρεοκοπία για να τελειώνουμε επιτέλους μ' αυτό το πανάθλιο σήριαλ...

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία