ΤΑΙΠΕΔ: Παράταση μέχρι 7 Αυγούστου για ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Παράταση μέχρι 7 Αυγούστου για ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ

Ποιες εταιρείες ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το 66% του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου

ΤΑΙΠΕΔ: Παράταση μέχρι 7 Αυγούστου για ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ
Την παράταση μέχρι τις 7 Αυγούστου 2017 της καταληκτικής ημερομηνίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ αποφάσισε το ΤΑΙΠΕΔ,
κατόπιν αιτήματος που υπέβαλε ενδιαφερόμενος επενδυτής και σε συμφωνία με την Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε..

Κατά την πρώτη φάση το ΤΑΙΠΕΔ θα ανοίξει τους φακέλους για να γίνει έλεγχος αν οι ενδιαφερόμενες εταιρείες ή σχήματα πληρούν τις προϋποθέσεις. Η νέα προκήρυξη προβλέπει ρητά ότι οι ενδιαφερόμενες εταιρείες ή κοινοπραξίες εταιρειών θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποίηση Ευρωπαίου διαχειριστή συστήματος φυσικού αερίου. Εταιρείες από τρίτες χώρες που θα κατέβουν στο διαγωνισμό μέσω κοινοπραξίας με ευρωπαϊκή εταιρεία διαχείρισης δικτύων τότε δεν αποκλείεται από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό. Επίσης, οι εταιρείες που θα πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη συνέχεια περνούν κατέβουν στην επόμενη φάση των δεσμευτικών προσφορών είτε αυτόνομα είτε με κοινοπραξία με άλλες εταιρείες. 

Κλείσιμο
Στη λίστα των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η ιταλική Snam, η οποία συμμετέχει στην κοινοπραξία του TAP με μερίδιο 20%. Συμμετοχή στο διαγωνισμό φέρεται να έχει και η βελγική εταιρεία Fluxys (κατέχει το 19% των μετοχών του TAP) και η ισπανική Enagas (16% των μετοχών του TAP).  Στους ενδιαφερόμενους είναι και η Ολλανδική Gasunie και η Ρουμανική  Transgaz, όπως και κάποια επενδυτικά funds. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης