Ουραγός η Ελλάδα στην ΕΕ σε ειδικούς τεχνολογίας και πληροφορικής

Ουραγός η Ελλάδα στην ΕΕ σε ειδικούς τεχνολογίας και πληροφορικής

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, για το 2016 περί τα 8,2 εκατομμύρια εργαζόμενοι απασχολούνταν στην Ευρωπαϊκή Ενωση ως ειδικοί ICT, αντιπροσωπεύοντας ποσοστό 3,7% επί του συνόλου των εργαζομένων

Ουραγός η Ελλάδα στην ΕΕ σε ειδικούς τεχνολογίας και πληροφορικής
Παραπάνω από αισθητή γίνεται πλέον στην Ελλάδα της κρίσης και των υψηλών ποσοστών των ανέργων, η έλλειψη διασύνδεσης πανεπιστημιακών σπουδών και πραγματικών αναγκών της αγοράς. Του λόγου το αληθές πιστοποιούν και τα στοιχεία της Eurostat σύμφωνα με τα οποία η χώρα μας βρίσκεται τελευταία ως προς το ποσοστό των ειδικών της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ICT) επί του συνόλου του εργατικού δυναμικού κι αυτό παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη δηλώνουν αυξημένες ανάγκες στην εξεύρεση εξειδικευμένου προσωπικού.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της Eurostat, για το 2016 περί τα 8,2 εκατομμύρια εργαζόμενοι απασχολούνταν στην Ευρωπαϊκή Ενωση ως ειδικοί ICT, αντιπροσωπεύοντας ποσοστό 3,7% επί του συνόλου των εργαζομένων.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, τόσο ο αριθμός όσο και το μερίδιο της συγκεκριμένης κατηγορίας εργαζομένων βαίνει αυξανόμενο με βάση τις αυξημένες ανάγκης της αγοράς.


Κλείσιμο

Κατά το 2016, τρία κράτη-μέλη της Ε.Ε. είχαν τους μισούς από το σύνολο των ειδικών ICT που απασχολούνται στην Ε.Ε. στους κλάδους πληροφορικής και τεχνολογίας: Πρόκειται για το Ηνωμένο Βασίλειο (1,6 εκατ. εργαζόμενοι), τη Γερμανία (1,5 εκατ.) και τη Γαλλία (1 εκατ.). Κατ' αναλογία, τα υψηλότερα ποσοστά ειδικών ICT επί του συνόλου του εργατικού δυναμικού καταγράφονται στη Φινλανδία (6,6%), Σουηδία (6,3%) και ακολουθούν Εσθονία (5,3%), Ηνωμένο Βασίλειο (5,1%) και Ολλανδία (5%). Στον αντίποδα βρίσκονται η Ελλάδα με το χαμηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε. ήτοι 1,4%, και ακολουθούν Ρουμανία (2%), Κύπρος και Λετονία. Χαμηλότερα από την Ελλάδα, εκτός Ε.Ε., βρίσκεται η Τουρκία με ποσοστό χαμηλότερο ακόμη και του 1% επί του συνόλου του εργατικού δυναμικού, ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ελβετία, η Νορβηγία και η Ισλανδία βρίσκονται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 3,7%.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης