PROTOTHEMA

Οικονομία

Η αποτίμηση της απόφασης του Eurogroup

Bloomberg: Η Ελλάδα πήρε λιγότερα από όσα επεδίωκε με τον συμβιβασμό του Eurogroup

Bloomberg: Η Ελλάδα πήρε λιγότερα από όσα επεδίωκε με τον συμβιβασμό του Eurogroup

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με το Bloomberg, έχουν δηλώσει ότι η Αθήνα δεν θα πρέπει να βασίζεται στη συμμετοχή της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης γιατί αυτό δεν ήταν ποτέ δεδομένο

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα πήρε λιγότερα από όσα είχε επιδιώξει κάνει το Bloomberg αναφερόμενο στον «συμβιβασμό» του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.


Όπως επισημαίνει η κυβέρνηση για μήνες υποσχόταν για μήνες ότι θα γινόταν πιο εύκολη η έξοδός της στις αγορές και ότι θα μειωνόταν το κόστος δανεισμού της αλλά χωρίς την αναγνώριση από το ΔΝΤ της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους δεν άνοιξε ο δρόμο προκειμένου τα ελληνικά ομόλογα να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της
Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Χωρίς την έγκριση του Ταμείου, η συμπερίληψη στο πρόγραμμα κρατικών ομολόγων παραμένει απίθανη σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους» γράφει το Bloomberg.

«Λαμβάνουμε υπόψη τις συζητήσεις στο Eurogroup και τις αντιμετωπίζουμε ως ένα πρώτο βήμα προς την διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους» ανέφερε σε γραπτή του δήλωση εκπρόσωπος της ΕΚΤ.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με το Bloomberg, έχουν δηλώσει ότι η Αθήνα δεν θα πρέπει να βασίζεται στη συμμετοχή της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δεδομένου ότι αυτό δεν ήταν ποτέ δεδομένο τονίζοντας ότι πολύ λίγα από τα ομόλογά της μπορούν να συμπεριληφθούν σε αυτό. «Αντίθετα τόνιζαν την πιθανότητα για μια ενισχυμένη δόση προκειμένου να δώσει ένα "μαξιλάρι" στην Αθήνα σε περίπτωση που θέλει να δοκιμάσει έξοδο στις αγορές» προσθέτει το Bloomberg.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ακόμη ότι η συμφωνία θα μπορούσε να άρει τη σκιά της αβεβαιότητας που βρίσκεται πάνω από τις οικονομικές προοπτικές του πιο χρεωμένου κράτους της Ευρώπης, καθώς περιορίζει το κόστος αναχρηματοδότησης στο 15% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα, και 20% στη συνέχεια.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

πες τα16/06/201716:50

Χρυσόστομε, αλήθειες που καίνε και πονάνε. Και για όλα αυτά φταίμε όλοι εμείς οι δημοσιοβολεμένοι νεοελληνάρες της μαγκιάς και κλανιάς του παπανδρεικού DNA. Και τώρα με τον αρχιψευταρά και αμόρφωτο Αλεξίεβιτς, με πόστερ στο δωμάτιό του τον μεγαδικτάτορα Φιντέλ και τον αρχιαπατεώνα Μαδούρο!!!

Απάντηση
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΣ16/06/201715:30

Ο Τσίπρας πήρε υποσχέσεις για το χρέος. Όχι λύση. Και θα μπουμε στη Ποσοτ. Χαλαρωση στο μέλλον. Όταν αυτή θα έχει ληξει ενδεχομένως. Ειμαι περίεργος ποτε η Λαγκαρν θα βγάλει εκθεση βιοσιμοτητας. Το 2018; Όταν προσδιοριστούν τα μετρα ελάφρυνσης; άρα ο Τσιπρας ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ. Προς το παρόν, είναι χρεωκοπημένος από τους πολίτες: τον Ιουλιο τα κοκκινα χρεη προς τραπεζ. εφορίες, ασφΤαμεια και δεη θα έχουν φθασει τα 240 δις (από 230 δις σημερα!!!!!!). ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΡΟΙΣΤΕΡΟΣ Μ..ΚΑΣ ΠΑΛΕΥΕ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥΣ! ΚΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Απάντηση
Νίκος16/06/201715:14

Η χώρα δεν χρειαζόταν δανεικά, αλλά είσπραξη δισεκατομμυρίων οφειλών πραγματικής οικονομίας αγοράς.

Απάντηση
εξαρχιώτισα16/06/201713:56

Μπα, γενίτσαρος Ελληνο-Αμερικάνος είσαι, έκανες ένα φράγκο με φαστφουνταδικο (ή το βρήκες από τον ξενιτεμένο πατέρα σου) και μισεις τους συμπατριώτες σου γιατί δεν φάγαν το πακέτο της ξενητειάς. Well honey, don't worry, we will take you back, plus know that: without the weak Greek (and other alike) economy, Euro would be so damned expensive, that Dr. Schuble would eat Volkswagen tires instead of vegetables. And then guess what! A Greek-educated physicians would take care of you. Τι να γίνει ή μπιλοζίρια ή δυνατή οικονομία - και τα δυο δεν συνυπάρχουν.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία