Σόιμπλε κατά ΔΝΤ: Με ανάπτυξη 1%, όλα τα προγράμματα για την Ελλάδα είναι μάταια

Σόιμπλε κατά ΔΝΤ: Με ανάπτυξη 1%, όλα τα προγράμματα για την Ελλάδα είναι μάταια

«Διαφωνούμε με το ΔΝΤ για τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της Ελλάδας για τα επόμενα 40-50 χρόνια» λέει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ - «Αυτή τη στιγμή, το Ταμείο δεν είναι πρόθυμο να δεχθεί ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μπορεί να ξεπεράσει το 1% για τα επόμενα 40 χρόνια»

Σόιμπλε κατά ΔΝΤ: Με ανάπτυξη 1%, όλα τα προγράμματα για την Ελλάδα είναι μάταια
Σφοδρή επίθεση ενάντια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εξαπέλυσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
, μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο.  Το βράδυ της Τρίτης πάντως, εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κληθέντες να σχολιάσουν τα όσα είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.

Όπως αναφέρει το newmoney.gr, ο κ. Σόιμπλε δεν δίστασε να κατηγορήσει το ΔΝΤ
Κλείσιμο
για τη σύνταξη «μάταιων προγραμμάτων» και να προσθέσει ότι, όλα αυτά που εκτιμά το Ταμείο για την ελληνική οικονομία, πέραν όλων των άλλων, δεν πρόκειται να την καταστήσουν ποτέ ισότιμο μέλος της ευρωζώνης.

«Διαφωνούμε με το
ΔΝΤ για τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της Ελλάδας για τα επόμενα 40 με 50 χρόνια. Αυτή τη στιγμή, το ΔΝΤ δεν είναι πρόθυμο να δεχθεί ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μπορεί να ξεπεράσει το 1% για τα επόμενα 40 χρόνια» τόνισε ο κ. Σόιμπλε.

Στηριζόμενος, μάλιστα, στην παραπάνω εκτίμηση του ΔΝΤ, δεν δίστασε να προσθέσει ότι «ως εκ τούτου, κάποιος μπορεί να εξηγήσει γιατί όλα τα προγράμματα (σ.σ.: της Ελλάδας) αποδείχθηκαν μάταια».

Επιπρόσθετα, εκτίμησε ότι με μέσο ρυθμό ανάπτυξης 1% στα επόμενα 40 χρόνια η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει να κλείσει το χάσμα που την χωρίζει από τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.

Η ανοιχτή επίθεση του κ. Σόιμπλε στο Ταμείο επιβεβαιώνει ότι το ανοιχτό μεταξύ τους χάσμα δεν έχει καταστεί δυνατό να γεφυρωθεί και πως αυτό είναι μάλλον πολύ δύσκολο να γίνει μέχρι τις 15 Ιουνίου και το επόμενο προγραμματισμένο Eurogroup για την Ελλάδα.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ θα συναντηθεί αύριο στο Βερολίνο με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με το ελληνικό ζήτημα να αναμένεται να είναι μεταξύ αυτών που θα τεθούν επί τάπητος, αν και δεν είναι κυρίαρχο στην ατζέντα.

Την ίδια ώρα, η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί εκ νέου να «πολιτικοποιήσει» το ζήτημα του χρέους, καθώς ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνικές επαφές με Άνγκελα Μέρκελ, Εμανουέλ Μακρόν και Ντόναλντ Τουσκ για το «φλέγον» ζήτημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης