«Μακρόν-ράλι» στη Wall Street

«Μακρόν-ράλι» στη Wall Street

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Wall Street – αν και δεν αγωνιούσε τόσο όσο οι ευρωπαϊκές αγορές για το αποτέλεσμα του α' γύρου των γαλλικών εκλογών – αισθάνεται αρκετά ανακουφισμένη από τη νίκη Μακρόν

«Μακρόν-ράλι» στη Wall Street
Ισχυρά κέρδη και στην αμερικανική αγορά έφερε η επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν στον α' γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών και κυρίως η βεβαιότητα των επενδυτών ότι ο κ. Μακρόν θα είναι και ο τελικός νικητής.

Με κέρδη 1,05% στις 20.763 μονάδες έκλεισε ο Dow Jones, με τη μετοχή της JP Morgan Chase να καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο. Με άνοδο 1,08% στις 2.374 μονάδες έκλεισε S&P 500 ενώ με κέρδη 1,24% στις 5.983 μονάδες έκλεισε ο Nasdaq.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Wall Street – αν και δεν αγωνιούσε τόσο όσο οι ευρωπαϊκές αγορές για το αποτέλεσμα του α' γύρου των γαλλικών εκλογών – αισθάνεται αρκετά ανακουφισμένη από τη νίκη Μακρόν, κάτι που αποτυπώνεται και στον δείκτη «φόβου» VIX, ο οποίος υποχωρεί άνω του 20% στις 11,65 μονάδες.

Κλείσιμο
Ταυτόχρονα η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στο αμερικανικό χρέος, με δεδομένο ότι θα... πιάσει ταβάνι την Παρασκευή, με αποτέλεσμα το αμερικανικό δημόσιο να μην μπορεί να δανειστεί πλέον από τις αγορές. Η τελευταία φορά που το αμερικανικό δημόσιο «έκλεισε» έστω και προσωρινά ήταν μεταξύ 1-16 Οκτωβρίου 2013. Φυσικά το όλο θέμα λύθηκε μετά από ψήφιση από το Κογκρέσο προσωρινής αύξησης του ορίου δανεισμού του δημοσίου.

Ο δείκτης φόβου VIX κατέγραψε «βουτιά» 23,8% στις 11,2 μονάδες.

Πηγή Newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης