Το τελικό σχέδιο για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ

Το τελικό σχέδιο για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ

Τις εκκρεμότητες για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ αίρει τροπολογία του Γ. Σταθάκη που κατατέθηκε στη Βουλή 

Το τελικό σχέδιο για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ
Τις εκκρεμότητες για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ αίρει τροπολογία την οποία κατέθεσε το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες.

Στην τροπολογία, μεταξύ άλλων, ορίζεται ο τρόπος πληρωμής της ΔΕΗ από το Δημόσιο, ενω αποκλείεται η μεταβίβαση μετοχών του νέου ΑΔΜΗΕ στο ΤΑΙΠΕΔ. Βάσει του αρχικού νόμου οι μετοχές της εταιρείας Συμμετοχών, που θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο, θα μεταφέρονταν στους υφιστάμενους μετόχους της ΔΕΗ. Μεταξύ των μετόχων είναι το ΤΑΙΠΕΔ
που κατέχει το 17%. Με την τροπολογία προβλέπεται ότι τόσο οι μετοχές του Δημοσίου (34%) όσο και του ΤΑΙΠΕΔ (17%) θα μεταβιβαστούν στην εταιρεία ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ.

Σχετικά με την εταιρεία ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ στην οποία η ΔΕΗ θα πουλήσει το 25% του ΑΔΜΗΕ καθορίζονται μια σειρά από διαδικασίες για τον τρόπο αποπληρωμής της ΔΕΗ, ενώ θα γίνει ανεξάρτητη αποτίμηση της αξίας των μετοχών του 25%. Μόλις συσταθεί η ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ -στην οποία αρχικά το δημόσιο θα καταβάλει 200 χιλιάδες ευρώ ως αρχικό μετοχικό κεφάλαιο- στη συνέχεια θα πρέπει να πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού της ανεξάρτητης αποτίμησης. Η ΑΜΚ θα καλυφθεί από το Δημόσιο με καταβολή μετρητών ή εισφορά σε είδος που θα καταβληθεί εφάπαξ ή τμηματικά.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης