«Κόκκινα» δάνεια: Τα τέσσερα θέματα στο τραπέζι με την τρόικα

«Κόκκινα» δάνεια: Τα τέσσερα θέματα στο τραπέζι με την τρόικα

Τι ζητούν οι τραπεζίτες και το νέο θεσμικό πλαίσιο που δημιουργείται – Ποιες είναι οι νομικές και όχι μόνο εκκρεμότητες

«Κόκκινα» δάνεια: Τα τέσσερα θέματα στο τραπέζι με την τρόικα
Η δεύτερη αξιολόγηση θα έχει κομβικό ρόλο για το πρόβλημα της αντιμετώπισης των «κόκκινων» δανείων καθώς θα πρέπει να «κουμπώσουν» όλα τα κομμάτια του θεσμικού πλαισίου που υπολείπονται ώστε να καταστεί λειτουργικό στην πράξη.

Κάτι που σημαίνει, σύμφωνα με το newmoney,gr, ότι μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία σε τέσσερα κρίσιμα σημεία: τη διαχείριση ακινήτων απ' τις εταιρείες «κόκκινων» δανείων, τη νομική προστασία για τους υπαλλήλους των τραπεζών, τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και τις αλλαγές στον Πτωχευτικό Κώδικα.

Η συμφωνία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που θα επιταχύνει πολύ τις σχετικές διαδικασίες αποτελεί αντικείμενο των συζητήσεων που ξεκίνησαν στις 17.00 μ.μ. με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Κλείσιμο

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στη νομική κάλυψη των εμπλεκόμενων στελεχών. Το συγκεκριμένο θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τεθεί απ' την πλευρά των τραπεζών στην τρόικα γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη απροθυμία, ειδικά απ' τα μεσαία στελέχη, να πάρουν αποφάσεις για «κόκκινα» δάνεια, που στο μέλλον μπορούν να τους δημιουργήσουν νομικές επιπλοκές.

Το συγκεκριμένο ζήτημα είχε τεθεί στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των τραπεζών με την τρόικα στην έναρξη των διαπραγματεύσεων της β' αξιολόγησης και αναμένεται να προσδιοριστεί σε αυτό τον κύκλο των επαφών.

Ο στόχος είναι οι σχετικές ρυθμίσεις να συμφωνηθούν ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και να θεσπιστούν το αργότερο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου καθώς από 1ης Ιανουαρίου 2017 οι τράπεζες θα πρέπει να ανταποκριθούν στο ιδιαίτερα φιλόδοξο στόχο της ΤτΕ να μειώσουν κατά 40% τα «κόκκινα» δάνεια μέσα στην επόμενη τριετία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης