Ερχεται λίστα με τα επιδόματα που κόβονται

Ερχεται λίστα με τα επιδόματα που κόβονται

Μαχαίρι στις παροχές ενόψει εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης  - Διασώθηκαν, μέχρι νεωτέρας, τα επιδόματα θέρμανσης και αναπηρίας - Αναδιοργανώνονται τα πολυτεκνικά επιδόματα

Ερχεται λίστα με τα επιδόματα που κόβονται
Κατάλογο με περικοπές σε προνοιακά επιδόματα, στις περιπτώσεις που επικαλύπτονται από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – ΚΕΑ, ετοιμάζεται να αποστείλει  στους θεσμούς η κυβέρνηση. Άγνωστο παραμένει όμως ποια τελικώς θα είναι τα επιδόματα που θα περικοπούν και ποια θα διασωθούν.
 
Σύμφωνα με το newmoney.gr, επί δυομισι ώρες, το μεσημέρι της Τρίτης, οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης και Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος και Θεανώ Φωτίου, διαμόρφωναν τον κατάλογο των επιδομάτων που θα περικοπούν.

«Όπου υπάρχουν επικαλύψεις με το ΚΕΑ, τα παλαιά επιδόματα θα καταργηθούν» ανέφερε εξερχόμενος από την συνάντηση ο κ. Κατρούγκαλος. Αν και ερωτήθηκε, απέφυγε να πει στους δημοσιογράφους ποια είναι αυτά τα επιδόματα που «επικαλύπτονται» και θα καταργηθούν.
 
Ο κύριος Χουλιαράκης από πλευράς του δήλωσε πως δεν αλλάζει το κονδύλι των 105 εκατ. ευρώ για το επίδομα πετρελαίου, κάτι που σημαίνει πως το επίδομα διασώζεται, μέχρι τον Απρίλιο του 2017 τουλάχιστον.
Κλείσιμο
 
Ο κύριος Κατρούγκαλος πάντως άφησε ανοικτό να αλλάξουν και τα επιδόματα τέκνων, όχι όμως εξαιτίας του ΚΕΑ. «Είναι άλλη συζήτηση αυτό, άλλοι έχουν παιδιά και άλλοι δεν έχουν, εμείς θέλουμε να τα αλλάξουμε για να τα βελτιώσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε ότι το Ασφαλιστικό έχει κλείσει με την πρώτη αξιολόγηση αλλά απομένουν πολλά ορόσημα (milestones) για τον έλεγχο εφαρμογής του νόμου και σειρά αποφάσεων για τη λειτουργία του ΕΦΚΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης